25 appar som hjälper dig i ditt företagande

13/9/2018
7
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
7
minuter

Att vara företagare idag är i mångt och mycket en digital historia. När man förr administrerade fysiska papper och post, kan man idag sköta allt i datorn, eller t o m i mobilen.

Smarta appar för dig och ditt företag

De som inte riktigt kräver en egen kategori, listar vi här nedan. Klicka gärna vidare till respektive app för att läsa mer. Vi listar inte alltid priser, eftersom att det kan förändras över tid. De flesta kommer med en gratisversion eller med tilläggstjänster som du får betala för om du väljer att använda dem.

1. Varningslistan från Svensk Handel

Kontrollera om företag är blufföretag eller tillhör andra typer av bolag som Svensk Handel varnar för. Du kan dessutom själv tipsa om blufföretag och kolla upp bluffakturor.

2. Min firma

En enkel och användbar app för den som driver enskild firma. Håll bland annat koll på hur mycket lön du kan ta ut och vilka saker som påverkar dig som privatperson.

3. Swish

Hjälper dig i livet som både privatperson och företagare. Betala och ta betalt snabbt och enkelt med Swish och mobilt BankID.

Tips! Läs artikeln Swish - Enklare att tjäna pengar och betala

4. Timelogger

Logga den tid du lägger på en viss kund, projekt, dag eller liknande. Du styr själv hur du vill anpassa appen för att passa just dina behov. Få koll på om du lägger för mycket (eller gud förbjude, för lite) tid på det du vill logga.

5. G Suite by Google

Få dokument, kalkylblad, kalender, pdf-filer och mycket mer, direkt i din mobil eller surfplatta. Synka med datorn genom molnet och kollaborera med andra.

6. Dropbox

Samla och dela alla viktiga filer i molnet med hjälp av Dropbox. Finns för desktop, mobil och surfplatta. Referera tjänsten till andra för att öka ditt lagringsutrymme helt gratis eller betala för större utrymme.

7. Evernote

Älskar du också post-it-lappar? Då är Evernote perfekt för dig. Skriv kortare eller längre anteckningar, skapa listor, tagga andra användare och synka mellan olika enheter.

8. Dashlane

Har du också många inloggningar, konton och lösenord? Lugn, du är inte ensam och nu är lösningen här! Med Dashlane kan du samla alla dina lösenord. Tänk dock på säkerheten och att inte skriva de uppgifter och lösenord som kan innebära att man kommer åt t ex bankkonton.

Tips! Läs mer om lösenord och säkerhet i artikeln Lösenordsbytardagen

9. Skatteverket

Perfekt för att få hjälp med saker som berör både dig som privatperson och företagare. Du kan t ex kolla ditt skattekonto och deklarera med appen.

10. Wordpress

Hantera din blogg eller hemsida på Wordpress med deras app. Helt gratis och enkel att använda.

11. Sidhanteraren

Är du på språng? Hantera din eller dina Facebooksidor med Facebooks app sidhanteraren. Svara på kommentarer, lägg upp nya inlägg och besvara recensioner. Direkt i mobilen.

12. Productive app

Få påminnelser för saker du ska göra eller komma ihåg vid specifika tider. Tävla med appen och se hur många gånger i rad du har lyckats att genomföra uppgiften du har lagt in en påminnelse för.

13. Hey Focus

Bli produktiv genom att blockera sajter som bloggar eller sociala medier under vissa tider. T ex genom att blockera Facebook mellan kl. 09:00-17:00. Finns för Mac.

Appar som förenklar din bokföring och kvittohantering

14. Storebox by Nets (tidigare Kvitto.se)

Registrera ditt betalkort och börja ta emot digitala kvitton från de butiker som är anslutna till tjänsten. Du kan dessutom ladda upp dina egna kvitton, från de butiker som du fått ett fysiskt kvitto eller som inte är anslutna till tjänsten. Storebox är Nordens största leverantör av digitala kvittolösningar med kontor i Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

15. Grant Thornton

Det anrika revisions- och konsultföretaget har tagit fram en digital tjänst för att hantera kvitton. Man fotar kvittot direkt med din smartphone, lägger till belopp och kommentarer. Sedan är underlaget färdigt för vidare elektronisk och automatisk bokföringshantering.

16. Dooer

Ange företagets omsättning för att få ett anpassat pris för tjänsten. I appen kan du enkelt fotografera och ladda upp kvitton, fakturor och andra dokument. Sedan tar Dooers medarbetare vid och sköter resten. En trevlig funktion är att du får en liten checklista som du behöver genomföra, samt påminnelser om du glömmer bort något på  listan. Fri support och chatt med deras konsulter.

17. Zervant

Gratis app för att enkelt skapa professionella fakturor och offerter. Synkroniseras automatiskt med deras webbtjänst. Appen finns både för iOS och Android.

18. Sparakvittot

App där du kan spara alla kvitton, helt digitalt. Ta en bild av kvittot, arkivera dina viktigaste papperskvitton och få påminnelser när garantitiden är på väg att ta slut för en produkt.  Enkelt att använda för både privatpersoner och företagare.

Appar som förenklar bilkörningen

Det finns mängder av bra appar som kan göra din bilkörning till en bättre upplevelse. Dels de som påverkar din körning direkt, som t ex GPS-appar, eller de som hjälper dig med din körjournal. Är du företagare med bil? Läs våra tips om leasing, lån och att äga din bil.

19. TimeApp.se

Förutom att det är ett webbaserat system för tid- och projektredovisning, så är det även en app för att föra körjournal. Du kan dessutom lägga till rapporter, fakturering och en elekronisk personalliggare. Appen är gratis för enmansföretagare och vill du lägga till ytterligare användare så kostar det 60kr/månad.

Tips! Läs artikeln Bästa apparna för bilen

Appar för att föra personalliggare

För en del branscher kräver Skatteverket att det förs personalliggare. Dess appar är bra på olika sätt, läs på om varje app och testa dig fram. Tänk på att alla som är på arbetsplatsen måste skrivas in i liggaren. I första hand är det personalen, men även praktikanter eller släktingar som hjälper till. Du behöver dock inte föra in personer som utför arbeten hos dig, som arbetar på ett annat företag, som t ex en elektriker. Skatteverket har en egen manuell personalliggare, men det kan snabbt bli mycket extra och manuellt arbete om man är några stycken som ska föras in i liggaren varje dag.

Tips! Läs artikeln Vad granskar Skatteverket under 2018?

20. Visma

För personalliggare helt digitalt och hämta registrerade tider från personalen som kan registrera sina arbetstider med både appen, widgets i datorn eller via webben.

21. Mowin

Hantera tidsrapportering för varje anställd. Du kan dessutom hantera arbetsordrar, kundfakturor, kalenderbokningar och andra dokument. Skapa dessutom en signatur direkt i arbetsordern i mobilen.

22. Nuba

En app som tillåter personalliggare utan kortläsare eller personliga kort, din inloggning är stöd nog. Den har även positionering, så att du kan se teamet på en karta. Lägg därtill rapporter för löner och fakturering och godkännande av fackförbund i diverse branscher, så har du en riktigt bra app.

23. Cikado (ep-liggare)

Med appar för alla branscher som kräver personalliggare, kan du enkelt checka in och ut för att rapportera din tid.

24. Protective systems

Protective systems har dels en mobil lösning och en fast anmälningsplats. På en fasta anmälningsplatsen kan du registrera arbetstiden med en in- och utläsare. Perfekt för de med en fast plats där alla måste passera samma ingång. Då slipper man “glömma” att checka in/ut sig i en app, håll bara upp kortet mot läsaren så är allting löst.

25. Life 360

Följ mobila enheter genom platstjänster. Perfekt för familjeföretag eller åkerier som vill ha koll på var personalen är, utan att behöva kommunicera. Tänk dock på personens integritet!

Det var våra 25 tips på appar som kan hjälpa dig i ditt företagande. Klicka på länken i rubriken för varje app för att komma till hemsidan eller direkt till var du kan ladda ned appen. Har du tips på appar som kan underlätta företagande? Tipsa gärna oss genom att maila christian.billing@qred.com
Lycka till med företagandet!

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil