My Qred

Ikväll kl 21:30-23:00 pågår underhållningsarbete med Qreds hemsida. Det går inte att logga in eller skicka ansökningar under den tiden. Vänligen maila support@qred.se med ditt ärende. Tack! 

My Qred

Vi har just nu problem med våra telefoner. Vänligen skicka ett mail till support@qred.se eller chatta med oss här på hemsidan. Vi beklagar detta och arbetar på en lösning.

My Qred

Just nu upplever vi tekniska problem med vårt telefonsystem, vi ber om ursäkt för besväret. Har du ett brådskande ärende vänligen maila oss på support@qred.se eller använd chatten!

My Qred

Vår tjänst kommer att vara under underhåll 15 dec mellan 05-06.30. Detta kan påverka ansökningsprocessen.

Egenföretagare som är enskild näringsidkare i en soffa med dator i knäet

Företagslån till enskild firma

Ingen UC
Att ansöka är gratis och inte bindande
Inga dolda kostnader eller startavgifter
Ansök nuAnsök nu

Lån till enskild firma

Enskild firma är den absolut vanligaste och enklaste företagsformen i Sverige. Företagsformen kallas ibland även enskild näringsidkare. Det som är smidigt med enskild firma är att organisationsnumret är detsamma som personnumret. Det är också enkelt att starta och driva en enskild firma.

En enskild firma kan både ha F-skatt och bli momsregistrerad hos Verksamt och Skatteverket. Det innebär att ditt företag kan fakturera och göra avdrag för moms. Det du bör tänka på är att en enskild firma är väldigt tätt kopplad till personen som driver den enskilda firman. Det betyder till exempel att alla skulder i en enskild firma också är dina skulder.

Lån utan UC till enskild firma

Vi tar ingen UC på dig som privatperson, utan vi använder oss av Creditsafe. Då ser endast vi (Qred) och du den kreditupplysningen.

Ansökan tar endast 1 minut, du får besked inom 1 timme och pengarna utbetalas samma dag. Bra, va?

Hur får jag ett företagslån till enskilda firma?

Enkelt! Du gör en gratis och ej bindande ansökan hos oss på Qred. Så här går det till:

  1. Ansökan tar 1 minut
  2. Du får besked inom 1 timme
  3. Pengarna utbetalas samma dag

Lånet har dessutom...

  • Ingen bindningstid
  • Inga startavgifter
  • Inga dolda kostnader
Ansök nu

Ansök om företagslån till enskild firma

Hur hittar jag lån till enskild firma?

Som enskild firma har du andra typer av utmaningar än den som är anställd eller driver t.ex. aktiebolag. Du är ofta ensam ansvarig för företaget och dess verksamhet. Behovet av finansiering uppstår i de allra flesta företag. Särskilt i ett nystartat företag eller när företaget växer.

Vi på Qred jobbar med duktiga företagare i alla branscher. Många av dessa är just enskilda firmor. När behovet av tillfällig likviditet uppstår är det bra att vi finns. Det tar nämligen bara en minut att ansöka om våra företagslån för enskilda firmor, och du kan ha pengar på kontot redan samma dag. Att ansöka om lån är dessutom helt gratis och naturligtvis inte bindande. Du bestämmer själv om du vill ha företagslånet genom att godkänna det med ditt BankID.

Hur länge måste jag ha haft min enskilda firma för att få ett företagslån?

Det spelar ingen roll hur länge du haft ditt företag. Vi lånar även ut pengar till nystartade företag. Det viktiga är att företaget har ett kassaflöde som gör att du kan betala tillbaka lånet. Ta aldrig ett större lån än du kan hantera och fundera noga igenom hur pengarna ska användas.

Vilka branscher kan få företagslån till sin enskilda firma?

Vi lånar ut pengar till företag i alla branscher. Ibland får vi ansökningar från företag i branscher vi inte ens visste fanns. Det tycker vi är kul!

Lån till enskild firma är något av vår specialitet. Vi har bland annat lånat ut pengar till restauranger, snickare, frisörer, taxi, tandläkare, advokater, gym, konsulter, kiosker, pizzerior, caféer, verkstäder, musiker, fotografer, hunddagis, food trucks, cykelhandlare, piloter, massörer, IT-experter, biltvättar och mycket mycket mer. Ring oss och berätta vad ditt företag gör!

Enskild näringsidkare

Enskild firma kallas även för enskild näringsidkare (det är den mer formella benämningen). Är man enskild näringsidkare så är man personligt ansvarig för att alla avtal hålls och skulder betalas. Däremot måste man skilja på sin privata ekonomi och företagets ekonomi. Personnumret blir företagets organisationsnummer och ägaren kallas för innehavare.Skulle du därför göra en ansökan om ett företagslån så anger du helt enkelt ditt personnummer, som också är ditt organisationsnummer. Du får dock inte använda företagslånet till privata ändamål.

Krav på enskild firma

Om man vill registrera dig som enskild näringsidkare får man inte vara i konkurs, ha näringsförbud eller ha förvaltare enligt föräldrabalken. Du registrerar dig enkelt på Verksamt.se genom att följa deras steg.

Fördelar med en enskild firma

Det är väldigt enkelt att starta enskild firma. Man behöver inte heller vara 18 år utan det räcker med att vara 16 år gammal. Däremot krävs tillstånd från förmyndare för att starta enskild firma innan man är myndig. Man har heller inte lika höga krav på sig när det kommer till redovisning. Dock måste man alltid ha kalenderåret som räkenskapsår och överstiger inte den årliga omsättningen 20 prisbasbelopp behöver man inte upprätta något årsbokslut eller årsredovisning.

Nackdelar med enskild firma

Skulle det gå dåligt för företaget så tas ägarens alla privata tillgångar i anspråk för att betala företagets skulder. Det är en stor risk då man kan bli av med bostad, fordon och andra tillgångar. Innehavaren står ensam för alla beslut men kan teckna en fullmakt där det tydligt framgår vilka rättigheter fullmaktshavaren har. Tänk på att man måste anmäla en föreståndare för verksamheten om man bosätter sig utomlands. Dock har man kvar allt personligt ansvar trots att man inte är i Sverige eller deltar fysiskt i den dagliga verksamheten.

När din EF blir för stor är svaret oftast - aktiebolag

Ibland kan det vara så att man växer ur kostymen. Man kanske får väldigt många anställda, uppdrag eller på andra sätt vill skapa tillväxt i sitt företag. Då kan det vara lägligt att gå över till en annan bolagsform. Den vanligaste är aktiebolag. När den enskilda firman har blivit så pass stor att lagar och regler kräver revisor, etc så är det fördelaktigt att gå över till aktiebolag som bolagsform.

Personlig service på en gång.
Kontakta oss!

Låt oss hitta de rätta lösningarna för just ditt företag.
08:00 - 17:30 (mån-fre)

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil