My Qred

Vi har just nu problem med våra telefoner. Vänligen skicka ett mail till support@qred.se eller chatta med oss här på hemsidan. Vi beklagar detta och arbetar på en lösning.

My Qred

Just nu upplever vi tekniska problem med vårt telefonsystem, vi ber om ursäkt för besväret. Har du ett brådskande ärende vänligen maila oss på support@qred.se eller använd chatten!

My Qred

Vår tjänst kommer att vara under underhåll 15 dec mellan 05-06.30. Detta kan påverka ansökningsprocessen.

Vad är BNPL? 

12/10/2021
2
minuter
BNPL med Qred företagskort i en terminal

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
2
minuter

Buy Now, Pay Later. Eller Köp Nu, Betala Senare på svenska. 

Att köpa något nu och betala senare, har på senare år fullkomligt exploderat. Det därför blir svårt att skriva det här utan att nämna vår svenske branschkollega - Klarna. 

Klarna har lyckats förändra beteenden hos människor och till viss del fått bort stigmat kring krediter och lån. 

Varför ska du som företagare bry dig om Buy Now, Pay Later?

För att många konsumenter idag struntar i att genomföra köp om det inte finns någon kassalösning som de känner sig bekväma med. Även om man planerar att använda funktionen för direktbetalning, så vill man åt den stämpeln av trovärdighet som dessa leverantören kan ge. 

Har du inte en enkel kassalösning, som konsumenter känner sig trygga med, kommer det att märkas på dina konverteringar. 

Enligt CNBC stod köp genom BNPL för 2,1% (97 miljarder dollar) av alla transaktioner under 2020.

Hur kan företag tjäna på Köp Nu, Betala Senare?

Man bör inte handla med pengar som man vet om att man inte har och även om det genomfördes köp tidigare, kan man idag se en stor skillnad - ökningen av det genomsnittliga ordervärdet. 

Är du en e-handlare som säljer produkter som inte är särskilt dyra, eller att du har produkter till merförsäljning som tillägg till en dyr produkt, så kommer du att märka av att det genomsnittliga ordervärdet ökar om du implementerar en lösning för köp nu, betala senare. 

Från lån, till kreditkort, till faktura, till BNPL

Finansiering har gått från att ta betalt (ränta) för att låna ut en summa pengar, till att kunna använda ett kort med en kreditgräns, till en faktura som ska betalas enligt förutbestämda betalningsvillkor, till dagens BNPL-lösningar. 

Jag ska inte återberätta hela historien om kreditkortets födelse och BNPL-produktens hot mot hela marknaden. Det gör Björn Jeffery på SvD Näringsliv så bra så. 

Ju snabbare sätt man kan betala på, desto fler köp görs. Dessutom tar BNPL-bolagen ofta någon form av avgift för handlaren, för att säkra sina intäkter om köpare skulle välja att betala direkt och inte via avbetalning eller att skjuta upp betalningen. 

Qreds kreditkort för företagare = Köp Nu, Betala Sen

Med Qredkortet kan du köpa nu och betala senare. Det gör du genom att betala fakturan i tid varje månad. Då tillkommer ingen extra kostnad, eftersom att kortet i sig är kostnadsfritt att få och utan någon månads- eller årsavgift. 

Det finns många användningsområden för ett företagskort. Många av våra kunder har faktiskt slutat att använda det annars populära företagskortet hos bensinmacken, just för att vårt kort är så pass flexibelt.

Testa oss! Det är helt kostnadsfritt!

Precis. Du kan faktiskt testa kreditkortet helt kostnadsfritt. Det kostar ingenting att ansöka eller att få hem kortet i brevlådan. Det kostar inte heller någonting extra att betala med kortet. Det enda som kan kosta är om du väljer att utnyttja den kredit som är kopplad till kortet. Om du däremot betalar fakturan i tid varje månad, så kostar det ingenting extra. Precis som om du hade haft ett vanligt betalkort där pengarna dras från ett konto.

Relaterade artiklar

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil