Framtiden för kvittohantering: slutet för papperskvitton?

Vi vet alla hur kvitton kan staplas upp och skapa en rörig arbetsmiljö.  Men nu verkar det som om en förändring är på gång, och den kan vara mycket välkommen för alla som känner sig överväldigade av högen med papperskvitton.

Regeringen har nyligen presenterat ett lagförslag som kan revolutionera hur vi hanterar kvitton. Enligt förslaget behöver du inte längre behålla papperskvitton i original i över tre år. Istället kan du enkelt spara dem digitalt fram tills dess att du har en digital kopia. 

Digitala Kvitton: Lättare än någonsin

Den föreslagna ändringen, som beskrivs som att "avskaffa kravet på bevarande av räkenskapsinformation i original," innebär att du kan fotografera eller skanna dina kvitton, ladda upp dem till din digitala plånbok eller arkiveringstjänst och sedan göra dig av med pappersversionerna. Det här är ett stort steg mot att göra vår ekonomiska vardag mer digital och mindre rörig.

Varför är detta viktigt?

För det första innebär det mindre pappersarbete för dig. Du behöver inte längre oroa dig för att spara kvitton i fysiska mappar eller lådor i flera år. Istället kan du enkelt organisera och spåra dina utgifter digitalt, vilket gör det lättare att hantera din ekonomi.

För det andra är det här ett steg mot en mer hållbar framtid. Minska användningen av papper har positiva effekter på miljön, och genom att övergå till digitala kvitton kan vi alla bidra till att minska vår påverkan på planeten.

Hur kan Qred hjälpa dig?

Vi strävar efter att göra din ekonomiska vardag smidigare och mer effektiv. Därför har vi funktionen utgiftshantering. Det är en funktion som är kopplad till vårt företagskort Qred VSA och vår app. Du slipper i princip all hantering av kvitton och sparar tid både för dig och dina anställda. Bra, va? Du kan läsa mer om det om vår app.

Dela inlägget

Relaterade artiklar