Gör dig redo för julsäsongen: 5 tips för att öka synligheten för ditt småföretag – helt gratis!

Julen står för dörren och för småföretagare är det dags att få syn på sig själva på ett sätt som inte kostar skjortan. Vi på Qred har tagit fram fem suveräna tips för att göra ditt företag synligt utan att tömma plånboken. Här är din guide till att lysa upp julen och din verksamhet!

1. Sociala medier är din bästa vän

Det är dags att damma av Instagram, Facebook och Twitter och ge dem en julklappsinslagning! Dela bakom-kulisserna bilder på hur ni förbereder för jul, lägg upp nostalgiska bilder från förra årets kontorsjulparty, och var inte rädd för att rocka en jultröja. Få ditt community att känna julstämningen, och de kommer att dela den vidare. Gratis marknadsföring!

2. Ge bort julklappar på sociala medier

Ingenting skapar buzz som gratis grejer. Varför inte hålla en enkel tävling där folk kan vinna dina produkter eller tjänster? Be dem att gilla, dela eller kommentera för att delta. Det kostar dig lite, men spridningen är enorm. Plus, det får folk att tänka på ditt företag när de skriver sina önskelistor!

3. Snygga upp din hemsida med julglädje

Du behöver inte hyra in en designexpert för att ge din hemsida en touch av jul. Lägg till några enkla grafiska element, som snöflingor eller julbelysning. Byt ut några bilder på personalen med dem i julmössor. Det ger din sida en personlig touch som människor kommer att minnas.

4. Använd lokala evenemang för din marknadsföring

Det finns ingen bättre tid än jul för lokala evenemang. Delta i julmarknader eller sponsra ett evenemang. Se till att ditt företagsnamn syns överallt. Människor kommer ihåg dem som är närvarande när det är festligt. Och glöm inte att ha en rolig julpryl att dela ut!

5. Julkort – den gamla godingen som fortfarande funkar

Skicka ut elektroniska julkort till dina kunder och partners. Inkludera några personliga rader om året som gått och vad ni ser fram emot nästa år. Det visar att du tänker på dem och skapar en koppling. Plus, det är ett trevligt sätt att hålla ditt företagsnamn i människors medvetande.

Så där har du det, fem tips för att göra ditt småföretag glittrande under julen utan att bränna ett hål i plånboken. Låt oss skapa en jul som folk minns och pratar om – helt gratis! God jul och lycka till!

Dela inlägget