My Qred

Ikväll kl 21:30-23:00 pågår underhållningsarbete med Qreds hemsida. Det går inte att logga in eller skicka ansökningar under den tiden. Vänligen maila support@qred.se med ditt ärende. Tack! 

My Qred

Vi har just nu problem med våra telefoner. Vänligen skicka ett mail till support@qred.se eller chatta med oss här på hemsidan. Vi beklagar detta och arbetar på en lösning.

My Qred

Just nu upplever vi tekniska problem med vårt telefonsystem, vi ber om ursäkt för besväret. Har du ett brådskande ärende vänligen maila oss på support@qred.se eller använd chatten!

My Qred

Vår tjänst kommer att vara under underhåll 15 dec mellan 05-06.30. Detta kan påverka ansökningsprocessen.

Hur kan vi hjälpa till?

Här kan du läsa våra vanligaste frågor om Företagslån
App Store DownloadGoogle Play Download
Hämta Fullmakt 1
Välj fullmaktsmallen ovan om du behöver att en extern person hämtar dokumentation å ditt företags vägnar. Detta inkluderar saldobesked, fakturakopior eller en konto sammanställning.
Hämta Fullmakt 2
Välj fullmaktsmallen ovan för övriga ärenden eller om du önskar att en extern person skall assistera dig i administration om ditt lån hos oss.

Vad är räntan för företagslånet?

Kostnaden för att låna pengar och långivarens avkastning på utlåningen. Det finns fast och rörlig ränta, precis som för andra lån. Vi på Qred har ingen ränta. Vi har en fast månadsavgift.

Våra lån har alltså inte en separat ränteavgift. En fast månadsavgift betalas varje månad som kostnad för lånet. Inga andra avgifter tillkommer. Den fasta månadsavgiften är individuell och baseras på din Qred Score. Företagets Qred Score baseras på väldigt många parametrar och vi gör en samlad bedömning av varje ansökan. Lånet har ingen bindningstid, startavgifter eller andra dolda avgifter.

Mer om hur räntan på företagslån bestäms

Prissättning av företagslån, d.v.s. den ränta och de avgifter som företaget får betala, sätts av långivare som banker och finansiella företag.

Det finns hundratals långivare på den svenska marknaden. För att du ska hitta rätt långivare till ditt företag måste du förstå hur de arbetar. Vi har gjort ett illustrativt exempel:

Dinosaurierna – Det här är traditionella långivare som i huvudsak bara bryr sig om en enda sak: Vilka tillgångar som kan pantsättas som säkerhet för lånet som långivaren kan beslagta i den händelse att företaget inte kan betala tillbaka lånet? Om ditt företag t.ex. vill låna 500 tusen kronor, måste du pantsätta t.ex. ett hus som är värt minst 600 tusen. Pantsättning sker genom pantbrev och företagsinteckningar.

Att vara en dinosaurie på lånemarknaden är en framgångsrik strategi och har funkat i tusentals år. Problemet är tyvärr att man då helt missar att bedöma företagets livskraft och affärsidé, vilket utesluter en stor andel av svenska företagare från lånemarknaden. Sorgligt nog agerar många svenska banker fortfarande som dinosaurier.

Räknenissarna – Det är många faktorer som spelar in när man bedömer företags sannolikhet att kunna betala tillbaka sitt företagslån. Statistiskt sett är t.ex. risken större att låna ut pengar till nya företag än till gamla företag. Ett företag med en betalningsanmärkning är en större risk än ett företag utan. Och så vidare. Räknenissarna har analyserat hundratals faktorer och tror sig kunna bedöma varje företags risk genom att analysera hundratals parametrar. Genom att automatisera hela processen kan den manuella kostnaden minskas och även små lån bli lönsamma.

Grovt sett kan dela upp parametrarna i fyra olika kategorier:

Företagets stabilitet
 • Verksamhet i antal år
 • Säsongsvariationer
 • Konjunkturberoende
 • Kundberoende
Finansiella nyckeltal
 • Omsättning
 • Vinst
 • Tillväxt
 • Vinstmarginaler
Betalningshistorik
 • Betalningsmoral
 • Betalningsanmärkningar
 • Skuldsaldo eller utmätning
 • Företrädares historik
Kassaflöde och skulder
 • Skuldens storlek
 • Typ av skuld och lån
 • Skuldtrend
 • Skulder i förhållande till omsättning

Realisterna – Det här är den nya generationen av långivare. Till skillnad från bankerna har de inte en stor kostnadsbas för personal och bankkontor, utan kan hantera en stor mängd små lån genom att använda digital teknik.

Till skillnad från dinosaurierna lägger man ingen vikt vid traditionella säkerheter, utan gör istället en kvalificerad bedömning av affärsmodellen och personen eller personerna bakom företaget. Moderna långivare som Qred gör alltid en manuell sista bedömning där faktorer som entreprenörens erfarenhet, drivkraft och kompetens vägs in i den sammanlagda bedömningen. Därför kan de nya realisterna både ge lån till företag som inte skulle fått låna från vare sig dinosaurierna eller räknenissarna, samtidigt som andelen dåliga betalare kan hållas nere.

Hur mycket kan jag låna?

Qred erbjuder lån från 10 000 SEK till 2 000 000 SEK. Gör en ansökan för att få reda på vad du kan låna.

Jag vill ta ett lån för att starta företag. Är det möjligt?

Det är inte möjligt att ta ett företagslån för att starta sitt företag. När man har ett registrerat och aktivt bolag kan man få ett företagslån hos oss.

Jag har ingen svensk bank. Kan jag få ett företagslån från Qred?

Nej, du måste ha ett konto hos en svensk bank för att kunna få ett företagslån från oss.

Kan jag lösa lånet i förtid?

Absolut! Vi tycker att man ska premiera den som vill lösa en kredit i förtid. Det är därför som vi inte har någon bindningstid eller avgift för förtidsinlösen för våra företagslån. Betala därför tillbaka hela lånet i förtid utan extra kostnad eller några dolda avgifter.

När du önskar slutbetala bör du kontakta kundtjänst som skickar en slutfaktura till dig.

Den omfattas av ditt kvarstående lånebelopp och den innevarande månadsavgiften.

Hur betalar jag tillbaka lånet?

Du betalar enklast genom följa instruktionerna på den faktura som vi har skickat till dig. Är du osäker på hur mycket du ska betala, vilket datum som gäller eller liknande kan du logga in på Mina Sidor.

Vid frågor kan du alltid ringa oss på 020-150 333, maila support@qred.se eller chatta med oss här på hemsidan. Vi har öppet mån-fre mellan kl. 07:00-17:30.

Hur ansöker jag om företagslån?

Det är enkelt att ansöka om ett företagslån och tar bara 60 sekunder. Dessutom är det kostnadsfritt. Du kommer igång med 3 enkla steg:

 1. Fyll i ansökan (önskat belopp, organisationsnummer, e-post och mobilnummer). Ansökan är kostnadsfri och inte bindande.
 2. Skicka eventuellt kompletterande uppgifter. Lånebesked ges oftast inom 1 timme under normal kontorstid.
 3. Du väljer själv om du vill gå vidare efter att du fått ett lånebesked. När du godkänt lånet med ditt BankID så betalas pengarna ut, normalt redan samma dag.

Hur kontaktar jag Qred?

Du kan kontakta oss på genom att ringa 020-150 333, maila support@qred.se eller chatta med oss här på hemsidan. Vi har öppet mån-fre mellan kl. 07:00-17:30.

Vad är Qred?

Qred är det nya sättet att låna pengar och få finansiering till sitt företag. Alla svenska företag kan ansöka om lån upp till 2 000 000 kr utan att behöva gå till banken. Normalt får du ett besked inom en timme och vi betalar ut pengarna samma dag. Du betalar ett fast belopp varje månad utan några dolda avgifter och du kan när som helst betala tillbaka lånet utan ytterligare avgifter (du betalar bara för de månader du har lånet). Månadsavgiften är individuell och beror på din qred-score. För varje påbörjad månad betalar du tillbaka på lånet, den s k amorteringen, och den fasta månadsavgiften.

Vad är kostnaderna för ett företagslån från Qred?

Qred har inte en standardränta, utan vi gör individuella bedömningar för varje företag - vi erbjuder dem en personlig offert som bäst matchar deras behov. Qred erbjuder full insyn och lånevillkor som är lätta att förstå. Vi har till exempel inga startkostnader, dolda avgifter och vi arbetar inte med bindningstider. Istället har kunderna möjlighet att när som helst återbetala lånet till fullo, vilket ger företagare möjlighet att behålla kontrollen över sin ekonomi.
Vad betalar våra kunder varje månad? Vi tar ut en standardavgift för våra lån (baserat på lånets löptid, individuell kreditvärdering och belopp) i kombination med en standardavskrivning. Kombinera de två (tjänsten + avskrivningar) och det är de vanliga månatliga betalningarna utan oväntade överraskningar. Tydligt, enkelt och transparent: det är därför smarta företagare väljer Qred för företagslån och finansiering.

Var ansöker jag om F-skatt?

För att ta ett företagslån måste ditt företag vara godkänt för F-skatt. Det är enkelt att ansöka via skatteverket.

 1. Gå till Verksamt.se
 2. Klicka på "Ansök, ändra eller återkalla F-skatt".
 3. Logga in.
 4. Välj ditt företag.
 5. Klicka dig sedan vidare stegvis tills du kommer till ansök om F-skatt. 

Du kan se hur du gör genom att titta på videon. 

Kontakta oss!

Hör av dig och berätta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag!
08:00 - 17:00 (mån-fre)
Telefon
020-150 333

Uppskattad väntetid:
Mindre än 1 minut
Email
support@qred.se

Uppskattad svarstid:
Mindre än 24 timmar
Chat
Chatta med oss!

Uppskattad väntetid:
Mindre än 1-2 minuter

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil