Gratis Marknadsföring För Entreprenörer

Som grundare av ett litet företag kan det ibland verka svårt att konkurrera med de stora aktörerna inom marknadsföring. Ibland verkar marknadsföring helt enkelt för dyrt. Men oroa dig inte, det finns sätt att bedriva effektiv marknadsföring utan att det kostar dig en förmögenhet. I den här artikeln tar vi dig genom några strategier som sträcker sig från användning av Google och sociala medier till vikten av att ha en marknadsföringsbudget, även om budgeten bara består av tid och energi.

Ta del av vår kostnadsfria e-bok med massor av tips i vår e-bok.

Google My Business: Ditt första steg

Ett viktigt steg för alla företag, särskilt de med fysiska platser, är att lägga till företaget på Google My Business. Detta är en enkel process som bara tar några minuter. Du fyller helt enkelt i ett formulär med information om företaget och en kort beskrivning. Sedan kan du lägga till logotyp, bilder, länkar till webbplatser, öppettider och till och med samla in recensioner. Om du till exempel driver en frisersalong eller restaurang är det ovärderligt att ha en Google My Business-profil. Då blir du mer synlig i sökresultaten. En enkel sökning som "frisör" kommer att visa dem som har en sådan profil högst upp på listan och ger dig en fördel gentemot konkurrenterna.

SEO - Gör din webbplats lätt att hitta

SEO, eller sökmotoroptimering, är en vetenskap i sig som kan ta flera år att bemästra. Men som företagare kan du med några enkla steg lägga grunden för att bli mer synlig i sökresultaten. Det handlar om att optimera din webbplats så att den rankas högre i relevanta sökresultat. Du konkurrerar på specifika sökord som är relevanta för din verksamhet. Vilka sökord är viktigast för dig? Dessa vill du ha högst upp i sökresultaten. Kom ihåg att SEO ständigt förändras på grund av Googles algoritmer, så det är viktigt att hålla sig uppdaterad.

Sociala medier: Det nya behovet

En gång var sociala medier en trend, men idag är de helt avgörande för företag. Faktum är att många företag har byggt hela sin affärsmodell på social försäljning, det vill säga försäljning av produkter och tjänster genom sociala medier. Om du till exempel erbjuder B2B-tjänster är LinkedIn en perfekt kanal för dig. Studier visar att 56% av befolkningen använder sociala nätverk dagligen, och hela 81% gör det "ibland".

Facebook: Skapa en sida

Det tar inte lång tid att skapa en Facebook-sida, och det kan vara till stor hjälp. Du kan bjuda in dina vänner att följa din företagssida och be andra att göra detsamma. Kom ihåg att Facebooks algoritmer begränsar synligheten för organiska inlägg, så bara några av dina följare kommer att se dem. Interaktion med dina inlägg bidrar dock till att öka synligheten.

Instagram: Den snabbast växande plattformen

Med 53% av befolkningen som använder Instagram dagligen har denna plattform snabbt växt de senaste åren. Instagrams algoritm är ännu mer fördelaktig för organiska inlägg. Det är idealiskt för att visa fysiska produkter. Kom ihåg att använda alla Instagrams funktioner, som foto- och videoinlägg, direktsändningar, stories och reels. Om du har en produkt kan det också löna sig att samarbeta med mindre Instagram-konton för att marknadsföra din produkt. Detta kan vara ett kostnadseffektivt sätt att marknadsföra ditt varumärke.

LinkedIn: B2B-kanalen

Om du erbjuder B2B-tjänster är LinkedIn den kanalen att föredra. Social Selling, det vill säga att kommunicera med kunder på sociala plattformar, har blivit enormt populärt på senare tid. I detta sammanhang är LinkedIn ett effektivt verktyg. Du kan kontakta, skriva, gilla och svara på inlägg för att marknadsföra din produkt eller tjänst. Men om du erbjuder B2C-tjänster kanske LinkedIn inte är lika lämpligt.

I kommande blogginlägg kommer vi att ta upp andra aspekter av gratis marknadsföring och hjälpa dig att växa i den konkurrensutsatta entreprenörsvärlden!

Lycka till med företagandet!

Läs mer genom att läsa vår e-bok

Dela inlägget