My Qred

Ikväll kl 21:30-23:00 pågår underhållningsarbete med Qreds hemsida. Det går inte att logga in eller skicka ansökningar under den tiden. Vänligen maila support@qred.se med ditt ärende. Tack! 

My Qred

Vi har just nu problem med våra telefoner. Vänligen skicka ett mail till support@qred.se eller chatta med oss här på hemsidan. Vi beklagar detta och arbetar på en lösning.

My Qred

Just nu upplever vi tekniska problem med vårt telefonsystem, vi ber om ursäkt för besväret. Har du ett brådskande ärende vänligen maila oss på support@qred.se eller använd chatten!

My Qred

Vår tjänst kommer att vara under underhåll 15 dec mellan 05-06.30. Detta kan påverka ansökningsprocessen.

Två företagare som gör high-five för att de har fått en checkkredit

Checkkredit för företag

Ingen UC
Att ansöka är gratis och inte bindande
Inga dolda kostnader eller startavgifter
Ansök nuAnsök nu

Checkkredit eller företagslån?

Vi tar ingen UC på dig som privatperson, utan vi använder oss av Creditsafe. Då ser endast vi (Qred) och du den kreditupplysningen.

Ansökan tar endast 1 minut, du får besked inom 1 timme och pengarna utbetalas samma dag. Bra, va?

Hur får jag ett företagslån som fungerar som en checkkredit?

Enkelt! Du gör en gratis och ej bindande ansökan hos oss på Qred. Så här går det till:

  1. Ansökan tar 1 minut
  2. Du får besked inom 1 timme
  3. Pengarna utbetalas samma dag

Lånet har dessutom...

  • Ingen bindningstid
  • Inga startavgifter
  • Inga dolda kostnader
Ansök nu

Ansök om ett företagslån som fungerar som en checkkredit här

Checkkredit, rörelsekredit eller kreditlina – kärt barn har många namn. En checkkredit passar bra när ditt företag måste parera ett ojämnt kassaflöde.

Med all moms, arbetsgivaravgifter och andra skatter som dessa företag betalar till staten så är det ibland svårt att planera för ekonomin.

En checkkredit (även kallad kreditlina, kontokredit eller rörelsekredit) är en kredit som gör att företaget när som helst kan låna pengar upp till en gräns (limit). Normalt betalar företaget en limitavgift på 0,25%-2,00% plus ränta på den del av krediten som utnyttjats. Räntan för checkkrediten varierar mycket från bank till bank och beror på företagets kreditvärdighet.

En checkkredit ger företaget möjlighet att ta de medel som du behöver för att uppfylla dina kortsiktiga affärsmål.

När ska man använda en checkkredit?

Om din affärsverksamhet har naturliga svängningar, t.ex. på grund av säsong eller stora projekt som kommer ojämnt, kan du tillfälligt behöva låna pengar för att möta företagets kortsiktiga behov. Ett vanligt sätt att parera dessa svängningar är genom att skaffa en så kallad checkkredit eller rörelsekredit.

En checkkredit är ett avtal med en finansiell institution som fastställer en maximal limit (lånetak) och där låntagaren har möjlighet att använda inget, allt eller en del av limiten. Företaget kan ta ut pengar (så lite eller mycket som du vill) från checkkrediten när som helst, så länge du inte överskrider den maximala limiten i avtalet.

En checkkredit liknar ett kreditkort: du använder det som du behöver det. Order kommer ursprungligen från tiden då man skrev ut papperscheckar för hand. Du gör återbetalning av krediten när det passar företaget, och du kan låna eller använda mer av krediten om du har utrymme kvar upp till limiten.

Checkkredit företag kassaflöde

Checkkredit för nystartat företag och startups

Att få en kreditlina av banken som nystartat företag kan vara svårt. Det är oftare enklare att få ett företagslån online och sedan höja sin kredit allt eftersom.

Hur kan man använda en checkkredit?

Många företag använder checkkrediter för att öka sitt rörelsekapital. Genom att använda denna typ av lån överbryggar man gapet mellan företagets kortsiktiga uppgifter och inkommande kassaflöde.

Checkkrediten är främst tänkt att hjälpa företaget jämna ut sitt kassaflöde, och inte som en långsiktig finansiering. En checkkredit används vanligtvis för kortsiktiga rörelsekapitalbehov som t.ex. täcker löner när du nyanställer, när du vill köpa lager inför julsäsongen eller behöver extra kapital för att kunna leverera en större order eller för att parera säsongsvariationer i kassaflödet.

checkkredit for småföretag

Är en checkkredit en bra låneform för min verksamhet?

Det ideala är naturligtvis att ha undanstoppade besparingar till den dag det behövs, så är en checkkredit ett bra alternativ. Checkkrediter är tänkta att hjälpa dig att möta företagets kortfristiga behov, såsom inköp av varor eller ytterligare lager eller täcka driftskostnader. Rätt använd kan en checkkredit hjälpa ditt företag att frodas och växa.

En fördel med checkkredit jämfört med ett traditionellt lån är att du normalt bara betalar för den del av krediten som du utnyttjar, även om många långivare utöver ränta tar ut månadsavgift eller limitavgift. Läs vad Företagarna tycker om checkkrediter

Hur kan mitt företag få en checkkredit?

Det kan vara svårt att få en checkkredit från banken. Om du har ett nystartat företag eller har haft betalningsanmärkningar, kan du ansöka om ett vanligt företagslån utan krav på säkerhet. Se till att du inte blir inlåst och kan betala tillbaka krediten i förtid utan att behöva betala för hela låneperioden.

Många företag överväger moderna långivare online, som Qred, som snabbt och utan krångel beviljar företagslån till små och nystartade företag och företag som inte har högsta kreditvärdighet.

Medan banker kan vara ovilliga att bevilja företagslån till företag med lägre kreditvärdighet, så kan du ansöka om företagslån hos Qred snabbt och enkelt genom en automatiserad process – vilket ger dig en snabbare lånebesked. Det finns såklart andra långivare, men vi på Qred har ofta bättre villkor för just dig.

Checkkredit på engelska

Check credit, credit line

Om Qreds företagslån

Våra lån har en fast månadsavgift. Det betyder att vi inte har några räntor, uppläggningsavgifter eller andra dolda avgifter. Vad du ser är vad du får. Du betalar dessutom endast för den tid du använder lånet. D v s om du betalar tillbaka hela lånet efter 3 månader behöver du endast betala 3 månadsavgifter, de resterande månadsavgifterna slipper du. Läs mer om vilka som grundade Qred och vilka som jobbar här på om Qred

Är det enkelt för mina kunder att ansöka hos er?

Det enkla svaret är – JA! Vi kräver inte mer information än vad vi faktiskt behöver av dig. För att du ska kunna göra det du är bäst på – driva ditt företag.

Ansökan tar 1 minut, du får besked inom 1 timme och pengarna utbetalas samma dag. Snabbt, tryggt och enkelt!

Personlig service på en gång.
Kontakta oss!

Låt oss hitta de rätta lösningarna för just ditt företag.
08:00 - 17:30 (mån-fre)

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil