Optimera din försäljning

Som grundare vill du förstå kundens resa från punkt A till B. Hur går det från intresse till köp? I detta blogginlägget kommer vi att ta reda på hur du kan öka försäljningen genom att optimera kundresan. Om du vill lära dig mer om detta ämne kan du alltid klicka dig vidare till vår omfattande guide här: https://www.qred.se/marketing-ebook

Vad är en kundresa?

Kundresan beskriver vägen en kund, eller en potentiell kund, tar från första kontakten till det slutliga köpet. Det ideala scenariot är att behålla kunden över tid och göra dem till lojala kunder.

Varför skapa en kundresa?

Genom att analysera kundresan kan du ta reda på hur kunderna beter sig och hur du kan anpassa och förbättra processer och marknadsföring. Det kan ge dig svar på frågor som till exempel:

- Varför har vi så få kunder?

- Varför lämnar kunderna oss?

- Varför får vi inte recensioner?

Delarna av resan

1. Attraktion: Den första fasen handlar om att skapa attraktion. Här handlar det inte så mycket om pris, utan mer om att appellera till kundens känslor.

2. Medvetenhet: Om du har ett företag vill du göra ditt varumärke känt på ett enkelt och informativt sätt.

3. Intresse: Efter att ha skapat attraktion och kunderna har blivit bekanta med ditt varumärke uppstår intresse.

4. Kunskap: Efter att ha blivit intresserade börjar konsumenterna undersöka ditt varumärke, produkt eller tjänst.

Marknadsförings- och kanalstrategi

Som företagsägare bör du noga överväga ditt budget, kanalstrategi och marknadsföringsaktiviteter. Allt handlar om rätt innehåll på rätt platser. Du måste koppla samman de olika delarna av kundresan och välja rätt kanaler.

Offline- och online-kanaler

Om vi till exempel tittar på inQredible Bikes BV, en cykelbutik med både fysisk butik och webbutik, är det viktigt att vara närvarande i flera kanaler där målgruppen befinner sig.

Sociala mediekanaler

Det är avgörande att välja de rätta sociala mediekanalerna. Instagram är till exempel populärt bland unga människor och har en ökande användarbas, vilket ger bra möjligheter för målinriktning.

Andra sociala medier

Facebook, det största sociala nätverket, når många nederländare, särskilt den äldre generationen. Snapchat är särskilt populärt bland unga, medan LinkedIn är viktigt för affärsrelationer och B2B-försäljning. Twitter, som under en tid var mindre populärt, har fått förnyad betydelse.

Youtube och Vimeo

För en yngre publik är plattformar som Youtube lämpliga, medan Vimeo riktar sig till professionella skapare och animatörer.

Pinterest och bloggande

Pinterest är populärt bland kvinnor i åldern 18-35 år, medan bloggar, efter en nedgång i intresse, har blivit relevanta igen och fungerar ofta som en stödkanal för sociala medier.

Remarketing och recensioner

Remarketing kan påminna kunderna om produkter eller tjänster de tidigare har sett. I en konkurrensutsatt marknad är det viktigt att samla in recensioner på plattformar som Google Reviews och Facebook.

E-postmarknadsföring, SEO och Adwords

E-postmarknadsföring är fortfarande ett effektivt kommunikationsverktyg. SEO (sökmotoroptimering) är viktigt för att få din webbplats högt upp i sökresultaten, medan Adwords gör att du hamnar högst upp i sökresultaten.

Transaktion

Transaktionen, köpmomentet, är målet. Men se till att din webbplats är överskådlig och användarvänlig så att dina kunder kan handla utan problem.

Vill du veta mer om hur du kan optimera kundresan för ditt företag? Klicka här för att komma till vår omfattande guide för att fördjupa dig ytterligare i detta ämne. Tillsammans kan vi arbeta för att öka försäljningen och företagets framgång.

Dela inlägget