Hur ska jag tänka om jag är sen med en betalning?

På Qred är ett av våra främsta mål att främja småföretagande och vi gör det vi kan för att hjälpa våra kunder att undvika att hamna i tuffa ekonomiska situationer. I det här inlägget har vi samlat våra vanligaste frågor kring sena inbetalningar för att du ska få en bättre förståelse kring hur processen ser ut.  

Frågor om sen betalning

Vart kan jag se min faktura så jag vet när jag är sen med en återbetalning?

Din faktura skickas från support@qred.se till din mail och du hittar den även på din sida i MyQred

Dina fakturor i MyQred

Tips! Ibland kan mailet hamna i skräpkorgen, titta där om du inte hittar det i din vanliga inkorg. Föredrar du istället att ringa är det inga problem, våra öppettider är 08:00 - 17:30 (mån-fre). 

Tillkommer det någon avgift om jag är sen med en betalning? 

Ja, det tillkommer en kostnad. Du får en avgift på 200 kr + dröjsmålsräntan för det förfallna beloppet. Tyvärr kan vi inte ge dig en direkt siffra för dröjsmålet på det förfallna beloppet i den här artikeln, det sker en individuell bedömning för var och en av våra kunder.

Vad händer om jag är sen med mina betalningar?

Vid upprepade sena inbetalningar blir det svårare för oss att ge dig möjligheter att utöka ditt lånebelopp i framtiden, utökningar som du annars skulle kunna använda för att få ditt företag att utvecklas och växa.

Som tidigare nämnt får du först en påminnelseavgift på 200 kr + dröjsmålsräntan för det förfallna beloppet. Om betalningen för påminnelseavgiften och dröjsmålsräntan på det förfallna beloppet inte kommer in får du därefter ett uppsägningsbrev. Uppsägningsbrevet uppmanar dig att betala igen och gör du inte det är vi tyvärr tvungna att skicka ärendet vidare till inkasso. 

Vi vill alltid försöka hitta den bästa lösningen och vår kundtjänst är här för att hjälpa till och hitta rimliga lösningar så du kan undvika oönskade situationer. Du når oss genom att ringa till 020-150 333, maila support@qred.se eller genom att använda vår chatt på hemsidan. 

Dela inlägget