Varför är recensioner viktiga för mitt företag?

Det är en pressande fråga för varje företagsägare: Är recensioner viktiga för mitt företag? Svaret är enkelt och det är ett rungande JA! Men hur kan du se till att dina kunder tar sig tid att recensera ditt företag? Digitala recensioner spelar en avgörande roll i dagens affärslandskap. I det här inlägget berättar vi varför de är så viktiga och hur du kan uppmuntra dem.

Kraften i digitala recensioner

Idag skrivs och läses de flesta recensioner via mobiltelefoner. Denna trend är viktig att förstå när du arbetar med din marknadsförings- och recensionsstrategi. Här är några tips om hur du kan generera fler och bättre recensioner för ditt företag.

Google My Business 

Oavsett om du har en fysisk butik, en restaurang, ett hotell eller en annan typ av verksamhet är Google My Business oumbärlig. Här kan du lägga till all viktig information, som öppettider, adress, vägbeskrivning och till och med länkar till din webbplats. Tänk dig att du har en pizzeria i Rotterdam. Potentiella kunder som söker efter "pizzeria Rotterdam" får upp en lista över restauranger. Det är mycket viktigt att ligga högst upp på listan med en attraktiv Google My Business-profil. Om du har fler listningar och bättre ranking än dina konkurrenter kommer du att locka fler gäster till din pizzeria.

Facebook

I Facebooks barndom hade få företag en Facebooksida, men idag är det en absolut nödvändighet för effektiv kommunikation. Konsumenter söker efter företag på sociala medier och läser feedback från tidigare kunder för att jämföra olika företag och produkter. Därför är det avgörande att vara närvarande digitalt.

Om du inte redan har en Facebooksida för ditt företag är det hög tid att skapa en. Det är snabbt och enkelt. Om du redan har en sida bör du överväga att be kunderna om recensioner. Kanske kan du även göra detta via andra kanaler, som Instagram eller din egen webbplats? Det finns flera plugins och tjänster som gör det enkelt att integrera Facebook på din webbplats för att ge en bättre användarupplevelse.

Trustpilot

Trustpilot har vuxit fram som en av marknadsledarna på den nederländska recensionsmarknaden. Det är enkelt att skapa ett gratiskonto på Trustpilot och samla in feedback från kunder. Det är dock mycket viktigt att svara på alla recensioner, vare sig de är positiva eller negativa. Ta dig tid att svara på kritik och visa att du har löst problem och kommit med lösningar. Tacka även kunderna som lämnat positiva recensioner. Trustpilot erbjuder flera betalpaket, men för små företag räcker oftast gratisversionen.

Detta är några av de viktigaste plattformarna där du kan utnyttja kraften i kundrecensioner. Det finns också andra tjänster som Yelp, Tripadvisor och branschspecifika plattformar som du kan överväga. Du kan lära dig ännu mer i vår omfattande marknadsföringsguide, där vi går djupare in på olika aspekter av företagstillväxt.

Vill du veta mer om hur kundrecensioner kan bidra till att stärka ditt företag? Kolla in vår kompletta guide till marknadsföring för småföretag för mer insikt och praktiska tips.

Låt ditt företag blomstra med hjälp av kundrecensioner och upptäck nya sätt att ta din verksamhet till nya höjder. Håll utkik i nästa blogginlägg där vi går djupare in på en annan viktig aspekt av framgångsrik marknadsföring för små företag. 

Läs mer i vår e-bok här.

På återseende!

Dela inlägget