Företagskort för småföretag

Spara pengar på allt du köper med Qreds företagskort

Få 1 % cashback
Få flera kort till företaget - gratis!
Spara dina kvitton digitalt direkt i appen

Beställ ditt företagskort här!

Företagskort med cashback

Spendera och spara

Med 1% cashback sparar du pengar på alla företagsinköp. Det är enkelt - om du gjort inköp för 10 000 kr så betalar du endast 9 900 kr i slutet av månaden. Din intjänade cashback på 100 kr dras av från fakturan.

Qred Visa betala

Obegränsade möjligheter, inga kostnader

Att köpa det ditt företag behöver med Qreds företagskort kostar bara priset för själva inköpet. Om du betalar hela din faktura på en gång tillkommer inte några extra kostnader. Om du istället vill använda dig av avbetalning så tillkommer en individuellt bestämd ränta som börjar på 1,95% per månad.

Årsavgift

Användaravgift

Flera kort

0 kr

0 kr

Gratis upp till 3 anställda

Se hela prislistan här

Över 50 000 småföretagare
har använt Qred

Qred har hjälpt över 50.000 småföretagare med finansiering. Beställ ditt kort idag.

Ett kanonbra kort med 1% cashback och utan vare sig årsavgift eller valutapåslag, och kundtjänsten är bra i sitt bemötande. Rekommenderas!

- Jon, Stockholm

Samla alla dina kvitton - digitalt!

Med vår utgiftshantering får du alla dina kvitton digitalt. När du har köpt något behöver du bara ta en bild på kvittot med din mobil. Vid slutet av varje månad får du en rapport med alla utgifter. Bra, va?

Läs mer om Qreds utgiftshantering

Hantera allt i Qreds app

Aktivera ditt företagskort
Se alla köp och transaktioner
Hantera kortinställningar
Ladda ner appen
App Store DownloadGoogle Play Download

Qred VISA, nu med Apple Pay

Äntligen har Apple Pay kommit till Qred VISA. Nu kan du snabbt och enkelt koppla ditt virtuella kort till din digitala plånbok i din iPhone, Apple Watch, iPad eller Macbook.

Vänta inte på ditt fysiska plastkort - kom igång redan idag med ditt virtuella kort direkt i appen! 
Läs mer om Apple Pay
Qred VISA och appen i en iPhone

Vi gör livet enklare för småföretagare i samarbete med

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är partners till Svenska Franchise Föreningen som är en branschorganisation för franchise.

Vi använder oss av BankID för en snabb och säker identifiering och signering.

Qred Bank AB lyder under Finansinspektionens tillsyn med tillstånd att bedriva bankrörelse.

Småföretagarnas Riksförbund är en organisation för svenska småföretagare.

Om Qred

Vår historia

Qred grundades år 2015 av entreprenörer för entreprenörer och är nu Sveriges snabbast växande fintechföretag, enligt Financial Times. Qred har levererat lönsam tillväxt från start och är marknadsledare i Norden med Sveriges nöjdaste kunder, enligt Trustpilot.

Med verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Belgien, Norge, Tyskland och Brasilien har Qred gett ut hundratusentals lån till småföretag. Ett helt automatiserat och egenutvecklat system för kreditvärdering gör det möjligt för Qred att snabbt och konkurrenskraftigt förse företagsägare med det stöd de behöver för att växa.

Man som håller i ett stort Qred VISA

Vanliga frågor

Vad kostar Qreds företagskort?

Kortet är kostnadsfritt och har ingen månadsavgift. Köpen har en genomsnittlig räntefri period på 45 dagar. En gång i månaden kommer du få en faktura med 14 dagars betalningsvillkor. Du väljer om du vill betala hela fakturan på en gång (0% ränta) eller dela upp den (från 1,95 % per månad).

Hur hanterar jag en utgift i appen?

Efter att du har gjort ett köp med ditt Qred VISA, går du till den senaste transaktionen i appen, klickar på utgiften och väljer “Hantera utgift”. Då kan du starta kameran på din mobil och ta en bild på kvittot. Klart! 

När du har tagit en bild fyller du i vilken kategori som beskriver typen av köp och hur mycket moms det är i kronor. Vid slutet av varje fakturaperiod får du en rapport av alla transaktioner som har blivit hanterade.

Gör som tusentals andra företag

Testa Qred VISA kostnadsfritt nu. Det fysiska kortet får du inom 5 -7 arbetsdagar men det virtuella kortet kan du börja använda på en gång. Du kan även lägga till ditt kort i din mobila plånbok och betala med ditt virtuella kort varsomhelst där kontaktlösa betalningar accepteras.
Beställ här

Köp idag, betala senare med Qreds företagskort

Gör dina företagsinköp enklare med ett företagskort från Qred Bank.

Företagskortet går att använda överallt. Oavsett om du använder det till inköp eller för att hjälpa anställda att undvika utlägg, så har du alltid pengarna du behöver.

Och det bästa? Allt hamnar på en och samma faktura som kommer en gång i månaden.

Vendela, en blond kvinna, som står i solen med sitt Qred VISA

Kontakta oss

Hör av dig och berätta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag.
08:00 - 17:30 (mån-fre)
Telefon
020-150 333

Uppskattad väntetid
Mindre än 1 minut
Email
support@qred.se

Uppskattad svarstid
Mindre än 24 timmar
Chat
Chatta med oss

Uppskattad väntetid
Mindre än 1-2 minuter
Qred i media
Läs nyheter om Qred i vårt pressrum.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Varför skapade vi ett företagskort för småföretagare?

"Sedan vi lanserade 2015 har vi hjälpt fler än 25 000 företag. Vårt mål är att hela tiden utveckla oss själva och vår affär för att fortsätta stärka vårt erbjudande för att hjälpa fler företag. Genom Visa-medlemskapet kan vår produktportfolio breddas ytterligare för att passa våra kunders vardagsbehov, säger Emil Sunvisson, VD på Qred."

Företagskortet är en kredit - om du vill använda den! 

Anledningen till att det är så svårt för småföretag att få ett företagskort med kredit är att de traditionella storbankerna inte vill lämna kredit till småföretag. Och vårt företagskort är en kredit. Så enkelt är det. Storbankerna vill tjäna pengar på avgifter och inte behöva ta risker. Tyvärr så är riskerna som högst när bolagen är som minst eller är nystartade. Därför kan bolagsformen vara en avgörande faktor.

Tänk på att aldrig handla för pengar som du inte är säker på att du har i framtiden, då är det bättre att spara.

Företagskort är egentligen den första lösningen för BNPL - Buy Now, Pay Later

Det är först på senare år som man har börjat prata om BNPL, men kreditkort var egentligen den första lösningen för Köp Nu, Betala Senare. Redan år 1914 i USA såg den första varianten på kreditkort dagens ljus.

Lös utgiftshanteringen med Qreds företagskort

Med företagskortet från Qred Bank kan du hantera dina köp på ett enkelt sätt. Spara fysiska kvitton digitalt direkt i appen för enklare bokföring.

Sammanfattning
 • Samlar alla utgifter på en och samma plats.
 • Funktionen är gratis och ingår i vår app.
 • Du kan skanna kvitton och skapa digitala kopior.
 • Minskar risken att det blir fel.
 • Digitala kvitton gör det lättare att hantera och arkivera utlägg.
 • Du sparar tid och pengar.
 • Slipp oroa dig om att tappa bort kvitton.
 • Ger dig smidiga månadsrapporter över dina köp som du enkelt kan lägga till i din bokföring.
 • Det är gratis - funktionen följer automatiskt med ditt Qred Visa!

Varför bör jag ha ett företagskort för företaget?

För att det redan är svårt som det är att hålla isär det privata och företaget. Utlägg, bokföring, fakturor och annat löser upp gränserna mellan jobbet och din privata ekonomi.

Så ska det inte behöva vara.

Med ett företagskort får du koll över dina utgifter och kan göra de där mindre investeringarna för att kunna växa idag - och betala senare. Ett vanlig exempel är en frilansare som ska fotografera eller filma ett bröllop och behöver en viss utrustningsdel. Istället för att inte kunna ta uppdraget, riskera resultatet av det genomförda uppdraget eller i värsta fall hyra utrustningen, kan man på det här sättet köpa utrustningen och göra det man är bäst på - jobba.

Skillnaden mellan Visa och Mastercard?

Generella skillnader mellan Visa och Mastercard är:

 • Mastercard har lite bättre internationell täckning och accepteras av fler handlare än Visa. Även om den siffran inte påverkar dig som företagare i Sverige, då i princip alla som godtar kortbetalningar i Sverige accepterar Visa.
 • Visa förbjuder handlare att ta en extra avgift för köp med ett kort från Visa. Det här är vanligt förekommande för kort från American Express och Diners i Sverige, där en del handlare beslutat sig för att ta en extra avgift för köp med dessa kort.
 • Mastercard har en något bättre växlingskurs än Visa. Däremot är den så pass marginell att det är viktigare för dig som kortinnehavare att ha koll på den valutapåslag som det kortinstitut eller bank lägger på.
 • Visa förbjuder även handlare att att ha ett lägsta belopp för kortköp, något som kan påverka kiosker, mataffärer och andra verksamheter där man kan köpa billiga produkter.

  Dessutom har inte Qred någon extra avgift för köp utomlands.

Vad är räntan på företagskortet?

Om ditt företag betalar räkningen i tid är det ingen ränta alls. Om du däremot inte skulle kunna betala i tid, eller väljer att skjuta på räkningen, så börjar du betala ränta på det beloppet. Den räntan är företagsspecifik och börjar på 1,95%.

Företagskort används oftast för mindre belopp, som t ex inköp av mindre utrustning som kameror, verktyg, kontorsmateriel, etc. Ett annat vanligt användningsområde är återkommande utgifter som kräver ett kopplat kort. Det kan t ex handla om digitala tjänster och verktyg, marknadsföringskostnader för Facebook Ads eller Google Ads.

Företagslån är ett vanligt alternativ och komplement till företagskort

Genomför man inte så ofta köp som är kopplat till sitt företag, men ändå behöver mindre belopp för att investera i saker, kan ett företagslån vara ett bra alternativ. På Qred erbjuder vi företagslån från 10 000 kronor upp till 2 miljoner kronor.

Det är också vanligt att man har ett företagskort för vardagliga utgifter och ett lån för att investera i varulager, marknadsföring eller för att täcka kassaflödet under en tillfällig svacka.

Vad är fördelarna med ett företagskort?

Ett företagskort kan kan innebära flera fördelar för ditt företag och det fungerar på samma sätt som ett kreditkort för privatpersoner, men med ett ett företagskort står företaget som betalningsansvarig. Kortet kan vara utformat som ett vanligt kreditkort, ett tankkort eller som ett betalkort där företaget måste sätta in pengar för att kunna använda det. Vissa företag väljer att ge alla medarbetare ett varsitt företagskort medan andra företag väljer att ha ett kort att dela på.

Varför ska man ha ett företagskort?

Med hjälp av ett företagskort blir det enklare för dig som entreprenör att hålla koll på vilka utgifter som är privata och vilka som är företagets. Med hjälp av ett företagskort som är dedikerat till enbart företag får du bättre överblick och kontroll över dina utlägg. Utöver det underlättar det bokföringen och minskar administrationen.

Skippa onödiga hinder

Många tampas med att hitta ett effektivt sätt att hantera sina anställdas utlägg när de använder sina privata kort för att köpa något för företagets räkning.

Detta beror på att transaktionsdatan ligger kvar hos de anställda tills redovisningen av utläggen görs. Därmed får inte företaget en överblick över vilka utgifter som väntas innan redovisning från de anställda lämnas in. Från de anställdas perspektiv så måste de i detta fall ligga ute med pengar i väntan på ersättning från företaget. Det finns alltså flertalet goda skäl till att företaget borde ha ett företagskort.

Även fast du inte har några anställda är den ändå fördelaktigt att använda ett företagskort. Då kan du på  ett enkelt och smidigt sätt särskilja företagets utgifter från dina privata. Med ett företagskort slipper du lägga tid på att sitta och sortera kvitton varje månad och ha koll på vilka utlägg som hör till företaget eller inte.

Det är vanligt att man får en samlad faktura varje månad med alla utgifter. Detta förenklar administrationen väldigt mycket, framförallt för de mindre företagen som gör det mesta själva.

Google Pay

Använder du dig av Android? Härligt, då har vi bra nyheter! Du kan nu lämna plånboken hemma och börja sköta dina betalningar direkt via mobilen -  Google Pay har kommit till Qred Visa!

Fördelar med Google Pay

Du har säkert sett någon betala med mobilen eller sin klocka vid det här laget, eller så har du kanske redan börjat själv?

En mobiltelefon med Qreds virtuella kort för Google Pay

Det blir allt vanligare att sköta betalningar via Google Pay för varje dag som går. Det är inte så konstigt, det är helt enkelt smidigt! Man slipper krångla med plastkort och kan lämna eller glömma plånboken hemma utan att det gör något - man har ju fortfarande möjligheten att betala. Visst låter det ganska bra?

Helt klart, men det blir faktiskt bättre - för alla företagare med Qred Visa!

Beställer du ett Qred Visa från oss behöver du inte längre vänta på att kortet ska komma fram till dörren för att göra betalningar - Google Pay tillåter dig att börja göra inköp direkt! Det fungerar med alla kreditkort inom företaget - allt du behöver göra är att aktivera och ansluta kortet.

Det tar dock inte stopp där - det förenklar faktiskt även bokföringen.

Visst har du koll på att du kan spara alla företagets utgifter i vår app genom att ta en bild på kvittot med din telefon?

Det hjälper dig att du får bättre koll och ser till att du inte missar något i din bokföring. Det spelar ingen roll om du som ägare eller någon annan i företaget gör ett inköp, så länge kreditkorten hör till samma företag samlas allt på en och samma plats. Google Pay gör hela processen ännu enklare eftersom man redan håller i sin telefon när man gör ett köp - det blir helt enkelt väldigt naturligt att ta ett foto av kvittot direkt.

Låt oss sammanfatta fördelarna!

Istället för att du ska ta ut din plånbok, sen kortet, göra betalningen och sen också ta ut din telefon för att ta en bild på kvittot till bokföringen… Så kan man hantera det hela med ett enda redskap - telefonen (eller surfplatta/klocka såklart )!

Nu tänker du säkert - okej det här låter super, jag vill testa! Men hur gör jag?

Så kopplar du Google Pay till ditt Qred Visa

Först måste du aktivera ditt Qred Visa och ansluta det till Google Pay. Det är enkelt, följ bara dessa stegen.

 1. Ladda ned Qreds app från Google Play.
 2. Logga in i appen och se till att ditt Qred Visa är aktiverat
 1. Titta på det mörkgröna kortet i mitten på skärmen och klicka på "i" uppe i högra hörnet.
 2. Klicka på “Add to Google Pay” knappen. Det kommer öppna Google Pay som redan är installerat på din Androidenhet.
 3. Lägg till ditt Qred Visa som betalkort.
 4. Verifiera.
 5. Klart! Öppna vår app och tryck på fortsätt så är du redo att börja betala med telefonen.

Du kan även lägga till kortet via Google Wallet. Se klipp!

Så använder du Google Pay med Qred Visa

Okej, du är nu redo att börja använda Google Pay med ditt Qred Visa. Hur gör man?

Hand med mobil som kommer att använda Qred VISA med Google Pay på en fysisk kortterminal

Är du i en butik är det bara att öppna Qreds app och hålla din telefon (eller klocka/surfplatta) mot betalningsdosan. Du kommer få upp en ruta som frågar efter verifiering - slutför steget och sedan är köpet klart!  Du kan kolla på den här filmen från Google för att se hur du gör.

Vanliga frågor och svar om Google Pay

 • Kostar det att använda Google Pay? Nej, det tillkommer inga kostnader med Google Pay.
 • Kan jag använda Google Pay om jag har en iPhone? Nej, det går endast använda om du använder Android.
 • Kan jag använda mitt vanliga kreditkort om jag aktiverar Google Pay? Ja, det går alldeles utmärkt att använda båda.

Kontakta oss om du har några frågor och lycka till med dina kontaktlösa betalningar.

Många företag agerar inte, trots detta

Enligt en rapport som Eurocard gjort i samarbete med KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) är det i dagsläget cirka 68 procent av alla nordiska företag som använder företagskort för deras anställda som har utlägg i tjänsten. Antalet företag som har den mest effektiva hanteringen för utlägg är aningen högre, nämligen cirka 80 procent.

Flera positiva faktorer

Det finns fler positiva aspekter med att ha kort kopplat till ditt företag. Genom att ha ett företagskort kan du förbättra både säkerheten och kontrollen. Med hjälp av en ytterligare programvara, till exempel en app kan du direkt få en överblick över företagets utgifter. Det underlättar livet som företagare och det är de små sakerna som gör skillnad.

Om du eller dina anställda är på en företagsresa fungerar kortet som en säkerhet. Hur mycket planering och strukturering som än har gjorts i form av bokning av hotell, flyg, hyrbil och liknande finns det alltid en risk att något inte går som planerat. Då kan du som företagare inte förvänta dig att dina anställda har råd att täcka stora kostnader. Att i en sådan situation ha ett företagskort kan underlätta väldigt mycket.

Med ett kreditkort har du som entreprenör bättre koll på alla utgifter som görs och med hjälp av en ytterligare programvara kan nu se dina utgifter i realtid.

Testa oss! Det är helt kostnadsfritt!

Du läste rätt. Du kan faktiskt testa företagskortet helt kostnadsfritt. Det kostar ingenting att ansöka eller att få hem kortet i brevlådan.

Det kostar inte heller någonting extra att betala med kortet. Det enda som kostar något är om du väljer att utnyttja den kredit som är kopplad till kortet.

Om du däremot betalar fakturan i tid varje månad, så kostar det ingenting extra. Precis som om du hade haft ett vanligt betalkort där pengarna dras från ett konto.

Bra, va? 

Se mer