My Qred

Ikväll kl 21:30-23:00 pågår underhållningsarbete med Qreds hemsida. Det går inte att logga in eller skicka ansökningar under den tiden. Vänligen maila support@qred.se med ditt ärende. Tack! 

My Qred

Vi har just nu problem med våra telefoner. Vänligen skicka ett mail till support@qred.se eller chatta med oss här på hemsidan. Vi beklagar detta och arbetar på en lösning.

My Qred

Just nu upplever vi tekniska problem med vårt telefonsystem, vi ber om ursäkt för besväret. Har du ett brådskande ärende vänligen maila oss på support@qred.se eller använd chatten!

My Qred

Vår tjänst kommer att vara under underhåll 15 dec mellan 05-06.30. Detta kan påverka ansökningsprocessen.

Man som letar efter ett företagslån till sitt aktiebolag online

Företagslån till aktiebolag

Ingen UC
Att ansöka är gratis och inte bindande
Inga dolda kostnader eller startavgifter
Ansök nuAnsök nu

Företagslån till AB

Aktiebolag är en av de mest populära bolagsformerna. Aktiebolag skiljer sig relativt mycket från t.ex. Enskild Firma och Handelsbolag. Framförallt är det frågor om ansvar, finansiering och styrning av bolaget. I aktiebolag skiljer man på juridisk person (själva aktiebolaget) och fysiska personer (t.ex. styrelse och VD).

Det är den fysiska personen (aktiebolaget) som tecknar företagslån, och har ansvar för att lånet återbetalas. I vissa fall kan även företrädarna få ett personlig ansvar, om man t.ex. ställt ut en personlig borgen, för vissa typer av skatter eller om man varit oaktsam och förbrukat aktiebolagets egna kapital.

Lån utan UC till aktiebolag

Vi tar ingen UC på dig som privatperson, utan vi använder oss av Creditsafe. Då ser endast vi (Qred) och du den kreditupplysningen.

Ansökan tar endast 1 minut, du får besked inom 1 timme och pengarna utbetalas samma dag. Bra, va?

Ansök nu

Ansök om företagslån till aktiebolag

Lån till aktiebolag - vilka fördelar finns det?

Genom att låna direkt till aktiebolaget blir alla lånekostnader (t.ex. ränta, månadsavgifter och uppläggningsavgift) avdragsgilla. Kostnader för företagslånet minskar alltså företagets skatt. Därför kan det i vissa fall vara väldigt fördelaktigt att låna pengar i företaget. Läs mer om hur du bokför företagslån här.

Genom att låna till aktiebolag så står bolaget för lånet, och kostnaderna fördelas indirekt mellan ägarna, där stora ägare står för en större del, och små för en mindre del.

Tips! Läs inlägget antal unga företagare ökar i Sverige

Hur får jag ett företagslån till mitt aktiebolag? 

Enkelt! Du gör en gratis och ej bindande ansökan hos oss på Qred. Så här går det till: 

 1. Ansökan tar 1 minut
 2. Du får besked inom 1 timme
 3. Pengarna utbetalas samma dag

Lånet har dessutom...

 • Ingen bindningstid
 • Inga startavgifter
 • Inga dolda kostnader

Lån till nystartat aktiebolag

Personlig borgen krävs i princip alltid för nystartade bolag. Vilket inte är speciellt konstigt, då nya verksamheter ofta har mycket små kapitaltillgångar. Tyvärr är det ofta just i uppstartsfasen som aktiebolag är i behov av extra pengar för att få igång verksamheten.

Företagslån till aktiebolag utan personlig borgen

För att aktiebolag skall tillåtas låna pengar måste ofta bolagsägaren eller annan person teckna personlig borgen för krediten. Det innebär att du som borgenär åtar dig återbetalningskravet och aktiebolaget inte klara av att betala tillbaka lånet i sin helhet.

Företagslån utan personlig borgen är tyvärr ovanligt bland småföretag och nystartade företag.

Krav på aktiebolag

 • Privata aktiebolag måste ha ett aktiekapital på minst 50 000 kronor och publika aktiebolag på minst 500 000 .
 • Aktiebolaget ska företrädas av en styrelse och i vissa fall en verkställande direktör. Styrelsen utses av bolagsstämman.
 • Ett aktiebolag måste ha en auktoriserad eller godkänd revisor om inte annat har bestämts i bolagsordningen.
 • Företaget måste skicka in årsredovisningen till Bolagsverket varje år.
 • Styrelsen måste upprätta en aktiebok med en förteckning över aktieägarna. Aktieboken är offentlig och ska hållas tillgänglig för allmänheten hos företaget. Bolagsverket registrerar inte vem som äger aktierna.

Bra att veta om företagsformen aktiebolag

 • En eller flera personer eller företag kan starta aktiebolag.
 • Aktiebolagets namn skyddas i hela landet.
 • Huvudregeln är att den som äger aktier bara riskerar att förlora det man har betalat för sina aktier. Aktieägarna har rätt att delta och besluta i aktiebolagets angelägenheter vid bolagsstämman.

Företagslån till AB är vår specialitet

Vi jobbar bara med svenska småföretag och just lån till aktiebolag är vår specialtet. Vi älskar att jobba med duktiga småföretagare och se till att ni får de medel som krävs för att växa och frodas!

Tips! Läs inlägget Suppleant i aktiebolag - Vilka risker finns det?

Personlig service på en gång.
Kontakta oss!

Låt oss hitta de rätta lösningarna för just ditt företag.
08:00 - 17:30 (mån-fre)

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil