Sparkonto med ränta

Få hög sparränta hos Qred Bank

Intresserad av hög sparränta för ditt privata sparkonto?

Hjälp oss att hjälpa småföretagare genom att spara hos Qred Bank. Öppna ett sparande som omfattas av den statliga insättningsgarantin. Det tar bara några minuter!

Just nu är räntan 4,30%

Trustpilot

Jämför våra sparkonton

Ditt sparande omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Det är enkelt att spara med Qred Bank, oavsett om du har ett lång- eller kortsiktigt sparmål. Det tar bara några minuter att öppna ditt sparkonto hos oss. Få dina pengar att växa på ett sparkonto med hög sparränta. Vi erbjuder olika typer av sparkonton med både obunden (rörlig) och bunden (fast) ränta.

Sparkonto Flex

Sparkonto med rörlig ränta för privatpersoner

  • Just nu: 4,30 %

  • Få högsta räntan

  • Ta ut pengarna när som helst

För dig som är mer flexibel och är ute efter sparkonto med rörlig ränta. Med Sparkonto Flex kan du när som helst göra insättningar eller uttag.

Sparkonto Fast

Sparkonto med fast ränta för privatpersoner

  • Från 4,30%

  • Få ränta från första kronan

  • Kom igång på några minuter

Passar dig som vill spara med en fast ränta under hela sparperioden. För Sparkonto Fast gäller en förutbestämd bindningstid för ditt sparande med Qred.

Har du frågor om våra sparkonton?

Ditt sparande omfattas av den statliga insättningsgarantin

Att investera sina pengar i ett sparande är ingen liten sak. Därför är det viktigt att du som kund känner dig trygg med ditt sparande hos Qred Bank. Dina insättningar omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden.

Insättningsgarantin innebär att dina insättningar återbetalas med upp till 1 050 000 SEK om Qred Bank går in konkurs. Återbetalning sker inom sju arbetsdagar och på det sätt som Riksgälden anser är lämpligt.

Du kan alltid kontakta oss på 08-525 009 37 eller maila support@qred.se för att få svar på dina frågor.

Vad innebär det att vara en person i politiskt utsatt ställning (PEP)?
Hur hanteras mina personuppgifter?
Hur gör jag om jag har klagomål relaterade till Qred Banks sparkonto?
Hur får jag tillgång till mitt årsbesked?
Jag vill avsluta och stänga mitt sparkonto. Hur gör jag?

Öppna sparkonto idag!

Att öppna ett sparkonto hos Qred Bank är ett klokt val för dig som privatperson. Hos oss är ditt sparande inte bara tryggt – det växer också tack vare våra attraktiva räntor.

Vi förstår vikten av att dina pengar ska arbeta för dig, oavsett om du sparar till en drömresa, ett nytt hem, eller bara för en tryggare framtid.

Med ett sparkonto hos Qred Bank får du tillgång till personlig service och enkel hantering i portalen, vilket gör det enkelt att hålla koll på ditt sparande var du än är. Låt oss hjälpa dig att nå dina sparmål och göra dina drömmar till verklighet.

Välj Qred för ett sparande som växer med dig.

Har du ett företag? 

Vi erbjuder även finansiering till företagare

Företagslån för småföretag

Företagslån

Låna upp till 2 000 000 SEK

Utbetalning inom en arbetsdag

Ingen bindningstid

Ett grönt företagskort som föreställer Qred VISA

Företagskort - Qred VISA

För vardagsinköp

1 % cashback på alla köp

Smart utgiftshantering i appen

Om Qred

Vår historia

Qred Bank grundades år 2015 av entreprenörer för entreprenörer och är nu Sveriges snabbast växande fintechföretag, enligt Financial Times. Qred har levererat lönsam tillväxt från start och är marknadsledare i Norden med Sveriges nöjdaste kunder, enligt Trustpilot.

Med verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Belgien, Norge, Tyskland och Brasilien har Qred gett ut hundratusentals lån till småföretag. Ett helt automatiserat och egenutvecklat system för kreditvärdering gör det möjligt för Qred att snabbt och konkurrenskraftigt förse företagsägare med det stöd de behöver för att växa.

Man som håller i ett stort Qred VISA företagskort

Vad är sparkonto? 

Ett sparkonto är en form av bankkonto som är särskilt utformat för att främja sparande. Till skillnad från lönekonto där pengarna ofta används för dagliga transaktioner, är sparkontot avsett för att sätta undan pengar för framtiden. En av de största fördelarna med ett sparkonto är säkerheten det erbjuder samt möjligheten att tjäna ränta på de pengar som deponeras.

När du sätter in pengar på ett sparkonto betalar banken dig ränta. Den räntan är en procentandel av ditt insatta belopp och utbetalas vanligtvis årligen eller månadsvis. Räntesatsen kan variera beroende på bankens policy och den allmänna ekonomiska situationen. Högre räntor erbjuds ofta på sparkonton där pengarna binds över en längre period, eller där det finns ett krav på ett minimisaldo.

Sparkonton är flexibla i den meningen att de tillåter insättningar och uttag, men de kan ha vissa restriktioner beroende på kontotyp. Till exempel kan vissa sparkonton ha begränsningar på hur ofta du kan ta ut pengar utan att förlora räntan, medan andra kan kräva att du behåller ett visst minimisaldo för att undvika avgifter.

Att ha ett sparkonto kan också fungera som en ekonomisk buffert. Det är praktiskt för oförutsedda utgifter eller som en resurs när man sparar för större mål såsom en semester, bilköp eller en kontantinsats till en bostad. Ett sparkonto är en finansiell lösning för alla som vill bygga en stabil ekonomisk framtid. Det erbjuder en säker plats att förvara pengar samtidigt som det ger en möjlighet att växa pengarna genom ränta.

Fördelarna med Qreds sparkonto

Det finns många fördelar med våra sparkonton. Här listar vi några: 

  • Ränta från första kronan
  • Omfattas av den statliga insättningsgarantin
  • Välja mellan fast (bunden) och flex (rörlig) ränta

Sparkonto med högst ränta

Det finns många banker som erbjuder hög ränta just nu. Jämför både räntesatsen och andra villkor innan du bestämmer vilket sparkonto du ska öppna.

Sparkonto eller fonder? 

Att välja mellan att spara i ett sparkonto eller i fonder kan kännas lite klurigt, men båda har sina fördelar beroende på vad du har för sparmål. Här kommer några tankar för när respektive sparform passar bäst.

Om du har planer på att spara för något som du vill genomföra snart, som att bygga upp en ekonomisk buffert eller att unna dig en härlig resa, är ett sparkonto ett smart val. På ett sparkonto är dina pengar säkra och du vet exakt hur mycket du kommer att ha efter ett år – inga överraskningar!

Att spara på kort sikt innebär oftast att du vill nå ditt mål inom tre år. Under så kort tid kan börsen vara ganska svajig, vilket gör aktier och fonder till ett osäkrare val om du behöver en bestämd summa pengar inom en specifik tidsram.

När det gäller längre sparhorisonter, som att förbereda för din pension, kan fonder vara ett bättre alternativ. Historiskt sett har börsen tenderat att ge bättre avkastning över längre perioder jämfört med sparkonton, vilket kan göra ditt sparande ännu mer lönsamt.

Några exempel på kortsiktiga sparmål där sparkontot är att föredra inkluderar att spara för en buffert, en drömresa eller kanske till en ny bil. Beroende på dina behov och hur lång tid du har på dig att spara, kan du välja den sparform som passar dig bäst. Oavsett vilket alternativ du väljer, så är det toppen att du tänker på din ekonomiska framtid!

Spara med ränta-på-ränta-effekten

Det finns en rad faktorer som spelar in, men läs mer i vår artikel ränta-på-ränta-effekten. Sparande blir aldrig bättre än med den typen av snöbollseffekt.

Vad är sparräntan om du sparar 1 miljon kronor? 

Om du har en miljon kronor och vill räkna ut hur mycket ränta du skulle få om räntesatsen är 4,3% per år, kan du använda en enkel formel för att räkna ut detta.

Formeln för att beräkna årsräntan är alltså:
Ränta = Huvudbelopp × Räntesats

Huvudbelopp = 1 000 000 kr
Räntesats = 4,3% (eller 0.043 som decimal)

Räntan per år blir:
1 000 000 kr × 0.043 = 43 000 kr

Det betyder att om du sparar en miljon kronor på ett konto med en räntesats på 4,3%, skulle du tjäna 43 000 kronor i ränta per år.

Se mer