Så här uppdaterar du Googles öppettider för speciella dagar som påsk

I den ständigt föränderliga företagarvärlden är det viktigt att du alltid är uppdaterad och tillgänglig för dina kunder. Särskilda dagar som påsk kan påverka dina vanliga öppettider, och det är viktigt att denna information visas korrekt på din företagsprofil på Google. Här får du lära dig hur du uppdaterar dina Google Business Hours effektivt och varför det är så viktigt!

Vikten av korrekta öppettider

Kunder förlitar sig på den information de hittar online när de fattar beslut. Enligt en studie från Google har företag med korrekt och fullständig onlinedata 50 % större chans att locka kunder. Särskilt under högtider som påsk, då de normala öppettiderna ofta ändras, är det viktigt att informationen är korrekt för att undvika förvirring och säkerställa kundnöjdhet.

Steg för steg: uppdatera dina öppettider

  • Logga in på Google My Business: Besök webbplatsen Google My Business och logga in med det konto som är kopplat till din företagsprofil.
  • Välj ditt företag: Om du har flera företag registrerade väljer du det företag som du vill uppdatera öppettiderna för.
  • Navigera till "Info": I menyn till vänster hittar du alternativet "Info". Klicka på denna för att visa och redigera din företagsinformation.
  • Hitta avsnittet "Särskilda öppettider": Bläddra ner tills du hittar "Särskilda öppettider". Här kan du göra ändringar för specifika datum.
  • Välj datum och anpassade timmar som gäller för dagar som påsk.
  • Glöm inte att spara ändringarna. Detta säkerställer att de anpassade timmarna är synliga för dina kunder.

Varför denna uppdatering är avgörande för ditt företag

Genom att noggrant spåra dina öppettider, särskilt under semestern, minskar du risken för misskommunikation med dina kunder. Detta leder till högre kundnöjdhet och kan till och med locka nya kunder som letar efter företag som är öppna under dessa speciella dagar.

Externa resurser för företagare

Google My Business Help Centre: En omfattande guide till alla Google My Business-funktioner, inklusive hur du optimerar din företagsprofil.

Handelskammaren: Råd om hur du hanterar din företagsinformation online och utnyttjar digitala verktyg för ditt företag.

Genom att proaktivt hantera dina Google Business-timmar och använda de verktyg och den kunskap som finns tillgänglig kommer du att ligga steget före i konkurrensen. Du visar att du är uppmärksam och engagerad i dina kunders behov, vilket är viktigt på dagens snabbväxande och konkurrensutsatta marknad.

På Qred förstår vi de utmaningar du möter varje dag som entreprenör, inklusive behovet av att förbli synlig och tillgänglig för dina kunder. Genom att ta rätt steg för att optimera din närvaro på nätet kommer du inte bara att stärka din relation med befintliga kunder, utan också öppna dörren till nya möjligheter.

Qreds öppettider under påsk:

Torsdag 28 mars – skärtorsdag: 08.00-17.30

Fredag 29 mars – långfredag: Stängt

Måndag 1 april – annandag påsk: Stängt

Dela inlägget