Tillsammans bygger vi framtiden 
Att hjälpa småföretagare är något vi på Qred gör varje dag. Genom att engagera oss i verksamheterna och erbjuda en rad olika tjänster får entreprenörerna möjligheten att skapa tillväxt i sina bolag. Allt så att de kan fokusera på vad de verkligen bryr sig om - sina företag.
Det är vår passion och just nu bidrar vi till tillväxt i fler än 12 000 småföretag. På så sätt är
vi med och skapar 10 jobb om dagen, 7 dagar i veckan.
Vi vill driva förändring där vi kan.
Det här är det vi gör för att förbättra samhället, ett steg i taget.
🌱
Skapa fler arbetstillfällen för småföretagare
💪
Stärka nästa generations entreprenörer
Stoppa fattigdomen
- en gång för alla
💚
Aktivt arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan

Hand in hand

Hand in Hand jobbar för att utbilda, främst unga
och kvinnliga, utsatta genom ett fokus på entreprenörskap. Genom kunskap och vilja kan företag startas, utvecklas, och fattigdom blir inte längre vardagen.

Läs mer om hur Hand in Hand jobbar här.

Läs mer om vårt samarbete med Hand in Hand  

Fattigdom är en verklighet i många delar av världen, och till stor del beror det på bristen på arbetstillfällen. En lösning är kombinationen av utbildning, entreprenörskap och tro på att viljan och förmågan finns hos de som får en möjlighet.

Här arbetar Hand in Hand för att hjälpa människor att skapa och påverka sina egna levnadsförhållanden - med sin egen kraft, men även med lite hjälp av oss. Både Qred och Hand in Hand är övertygade om att entreprenörskap är vägen ut ur fattigdom.

Tillsammans har vi sponsrat Ngusishi Village i Kenya. I byn har invånarna blivit undervisade i hur man driver och utvecklar sina egna företag, något som gjort Ngusishi Village full av entreprenörer som numera är helt självförsörjande.
Muturi lusen self-help group and Ndemu clan during multi storey demonstration training


Under projektets gång har:  

  • Över 350 medlemmar
    i byn fått undervisning
  • 218 företag startat
    och 339 jobb skapats.
  • Av dessa handledda entreprenörer är 4/5 kvinnor.

Kvinnor är centrala i utvecklingsarbetet då de har en viktig social och ekonomisk inverkan på både familjen, men även  samhället. Studier visar att kvinnor spenderar 90% av sin inkomst på familjen, därför är deras utveckling och utbildning en av lösningarna i kampen mot fattigdom. Genom att bistå med långsiktiga lösningar så som utbildning och nätverk är vi ett steg närmre att stoppa fattigdom. Möt Faith som bor i Ngusishi:

Faith Kinya berättar hur hon såg livet som en utmaning full av oroligheter gällande både mat och ekonomi. Idag är det en annan historia, med utbildningen som startskottet och självsäkerhet som slutprodukten. Faith har blivit till en sann entreprenör och utvecklar dagligen sin verksamhet som lantbrukare.

Titta på Hand in Hands video om du vill veta mer kring deras vision.


Ett till kapitel  - Mutunyi Village

Qred vill fortsätta att driva förändring och har därför valt att fortsatt sitt samarbete med Hand in Hand och deras vision om att långsiktigt bekämpa fattigdomen genom undervisning i entreprenörskap. Ngusishi Village har bevisat sig genom att bli helt självständiga, men en stor del av befolkningen i Meru provinsen som byn ligger i är fortfarande arbetslösa.

Därför sponsrar Qred byn Mutunyi Village som ligger i samma provins i Kenya. I dagens läge består Mutunyi Village av småskaliga lantbrukare som ofta känner en oro över mat och pengar. Med Hand in Hand kommer de att lära sig hur man driver och utvecklar företag. Det här ger invånarna i byn möjligheten att ta kontroll över sin ekonomi och sitt liv, och kan därmed även de bli helt självständiga. 

Tillväxt Stockholm

Tillväxt Stockholm grundades för att ge fler lokala småföretag möjligheten att utvecklas som entreprenörer. Genom att utöka sina verksamheter kan fler arbetstillfällen skapas och integrationen öka.

Klicka här om du vill veta mer.


Att ha ett jobb kan för många kännas som en självklarhet, men så är det inte för alla.
Arbetslöshet och utanförskap är vanligt i förorter runt Stockholm. Därför finns stiftelsen Tillväxt Stockholm. 

I sitt arbete vill Tillväxt Stockholm ge näringslivets lokala småföretagare stöd att kunna utveckla sina verksamheter. Genom att ta in etablerade aktörer och ledare från näringslivet som rådgivare kan företagen få stöd inom områden där det idag saknas kapacitet, kunskap och kompetens.

När småföretagare kan få stöd inom bland annat rekrytering kan inkluderingen i samhället öka, och fler får möjlighet att komma in på arbetsmarknaden i och med att nya arbetstillfällen skapas. Vi på Qred vet att entreprenörskap är nyckeln till fler arbeten, och tillsammans med Tillväxt Stockholm får fler småföretag nu möjlighet att lyckas.

“Stöd till småföretagen och deras entreprenörer - nyckeln till fler arbetstillfällen och ökad inkludering”

Det var i vår delade uppfattning om företagarnas vikt i samhället som Tillväxt Stockholms och Qreds samarbete tog fart. Vi kommer bland annat att bistå med bredare rådgivning, dedikerade mentorskap och mycket mer, allt för att hjälpa mindre företag att ta nästa steg i sina verksamheter.

På 3,5 år har över 530 jobb skapats genom Tillväxt Stockholm. Målet är över 1000 jobb på 5 år.
Det vill vi såklart vara med och stötta så nu kör vi! 💚


Uppsatsstipendium

Qred utlyser en gång om året ett stipendium i ändamål att belysa frågor som rör småföretagare och entreprenörskap. Det handlar om med innovativa frågeställningar forska om de entreprenöriella branscher som Qred verkar inom. Förra året skrevs 30.000 uppsatser, av dem handlar endast 27st om småföretagare. Nu vänder vi oss till studenter på kandidat- eller masternivå för att ge entreprenörerna strålkastarljuset.
Vill du veta mer? Läs här.

Breakit Impact Challenge

För oss på Qred är hållbarhet viktigt. Att bli en mer klimatsmart aktör står därför högt upp på vår lista för att agera mer hållbart. Både 2019 och 2020 var vi därför med i BreakIt Impact Challenge där företag under fem veckor antar olika utmaningar för att bli mer klimatsmart. De olika stegen var:

🚲 Klimatsmarta resor
📦 Gröna leverantörer
💚 Hållbar affärsmodell
🌱 Hållbar arbetsplats
♻️ Klimatkompenstation