My Qred

Ikväll kl 21:30-23:00 pågår underhållningsarbete med Qreds hemsida. Det går inte att logga in eller skicka ansökningar under den tiden. Vänligen maila support@qred.se med ditt ärende. Tack! 

My Qred

Vi har just nu problem med våra telefoner. Vänligen skicka ett mail till support@qred.se eller chatta med oss här på hemsidan. Vi beklagar detta och arbetar på en lösning.

My Qred

Just nu upplever vi tekniska problem med vårt telefonsystem, vi ber om ursäkt för besväret. Har du ett brådskande ärende vänligen maila oss på support@qred.se eller använd chatten!

My Qred

Vår tjänst kommer att vara under underhåll 15 dec mellan 05-06.30. Detta kan påverka ansökningsprocessen.

Tre glada kvinnor under en klarblå himmel ute på ett fält med gula solrosor

Företagslån utan personlig borgen eller säkerhet

Ingen UC
Att ansöka är gratis och inte bindande
Inga dolda kostnader eller startavgifter
Ansök nuAnsök nu

Qred har krav på personlig borgen vid företagslån

Det är väldigt ovanligt med företagslån utan personlig borgen eller krav på säkerhet.

Vi tar däremot ingen UC på dig som privatperson, utan vi använder oss av Creditsafe. Då ser endast vi (Qred) och du (företagaren) den kreditupplysningen.

Ansökan tar endast 1 minut, du får besked inom 1 timme och pengarna utbetalas samma dag. Bra, va?

Hur får jag ett företagslån till mitt företag?

Enkelt! Du gör en gratis och ej bindande ansökan hos oss på Qred. Så här går det till:

  1. Ansökan tar 1 minut
  2. Du får besked inom 1 timme
  3. Pengarna utbetalas samma dag

Lånet har dessutom...

  • Ingen bindningstid
  • Inga startavgifter
  • Inga dolda kostnader
Ansök nu

Ansök om företagslån snabbt, tryggt och enkelt

Ett företagslån eller en företagskredit kräver egentligen ingen form av säkerhet eller pantsättning. Däremot så är det något i princip alla långivare har som krav för att ge ut en kredit, framför allt när det kommer till små- och medelstora företag. Det finns en rad olika typer av borgen, men i det här inlägget går vi endast genom personlig borgen. För att du ska förstå vad det innebär med företagslån utan borgen, helt enkelt.

Personlig borgen för företagslån

När man går i personlig borgen för ett lån så innebär det att man går i god för företaget. Man tar helt enkelt på sig att betala om företaget inte skulle klara av att betala tillbaka företagslånet. Detta kallas för personligt betalningsansvar och betyder att borgenären, d v s långivaren, kan vara säker på att få tillbaka sina pengar även om bolaget skulle gå i konkurs. Företagslån utan borgen är med andra ord ganska ovanligt.

Krav på borgensmän vid företagslån

Vanliga krav på borgensmän är:

  • Att personen ska vara svensk medborgare
  • Ha en ordnad ekonomi
  • Fri från betalningsanmärkningar
  • Inget skuldsaldo

Långivaren kommer att kolla upp den person som har angetts som personlig borgensman och även om en del tolererar betalningsanmärkningar är det få som godtar en personlig borgensman med skuldsaldo. Därför gäller det att både du som går i personlig borgen och eventuellt den person som gör det åt ditt företag har koll på er ekonomiska situation. Både den personliga och bolagets ekonomi.

Fördelen med personlig borgen

En stor fördel med att gå i personlig borgen för ett företagslån är att man kan få bättre villkor, antingen kopplat till lånebeloppet, kostnaden eller löptiden. Ska du ansöka för ett större företagslån eller vill få ännu bättre villkor kan du få flera personer att gå i personlig borgen. Då sprider sig risken för långivaren.

Nackdelen med personlig borgen

Det är ju helt enkelt att du som privatperson går i god för lånet och företagets betalningsförmåga. Din privatekonomi kan påverkas negativt om företaget får svårt att betala tillbaka lån, fakturor och skulder. Tänk därför efter om det är något som du kan göra och om du bör skriva något avtal med eventuella partners och kompanjoner.

Tips! Läs artikeln Kompanjonavtal

Proprieborgen är den vanligaste borgensförbindelsen

När det kommer till företagslån är proprieborgen den vanligaste typen av förbindelse. Den här typen är den enda där det är tillåtet att ha flera borgensmän som säkerhet. Det som kan verka tufft är att långivaren kan välja att kräva vem de vill på skulden. De behöver med andra ord inte ta någon som helst hänsyn, mer än moralisk sådan, till de olika personernas ekonomiska situationer.

Enkel borgen är den vanligaste borgensförbindelsen vid mindre företagslån

Ska du och ditt företag ta ett mindre företagslån accepterar några långivare en enkel borgen som borgensförbindelse. Processen för en enkel borgen är att långivaren måste skicka in skulden till Kronofogden för att låta dem utreda företagets möjligheter att betala tillbaka lånet. Om Kronofogden inte tycker att företaget kan betala tillbaka skulden i form av pengar, fastighet eller något annat, så kan långivaren kräva borgensmannen på delar av eller hela skulden.

Det är alltså väldigt ovanligt med företagslån utan borgen. Det krävs ofta någon form av säkerhet för banker och långivare. Kontakta oss om du är osäker på vad det innebär för just ditt företag vid en företagslån.

Personlig service på en gång.
Kontakta oss!

Låt oss hitta de rätta lösningarna för just ditt företag.
08:00 - 17:30 (mån-fre)

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil