Så fungerar Qred-score

9/7/2018
3
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
3
minuter

Qred-score är ett kreditbetyg som vi ger ett företag baserat på en mängd olika parametrar. Det är en samlad bedömning som, tillsammans med en algoritm, våra kundrådgivare använder sig av när de ska avgöra vilket lånebelopp vi kan erbjuda ditt företag. Det är även det betyg som avgör din månadsavgift.

Vad vill vi veta?

Vi samlar in data från hundratals källor. Det gör vi för att avgöra ditt företags kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. En högre Qred-score innebär lägre avgift och möjlighet att låna större belopp. Du kan själv höja ditt företags Qred-score genom att bli kund hos oss och sköta dina betalningar. En del av det vi tittar på är:

  • Omsättning
  • Omdömen av ditt företag
  • Hur länge företaget har funnits
  • Betalningsanmärkningar
  • Andra lån och skulder
  • Anställda
  • Vad du ska använda lånet till

Vår fasta månadsavgift

Den månadsavgift du får presenterad är fast vilket betyder att den inte kommer att förändras under låneperioden. Vi har alltså inga räntor, uppläggningsavgifter eller andra dolda kostnader för våra företagslån. Du vet alltid vad det kommer att kosta dig varje månad och du kan när som helst betala tillbaka lånet utan kostnad. Du betalar med andra ord endast för den tiden som du använder pengarna.

Exempel 1*:
Du tar ett lån på 60 000 kr, över 6 månader och till en kostnad av 1 200 kr/månad. Då amorterar du i vanliga fall 10 000 kr varje månad och betalar 1 200 kr i avgift. Skulle du däremot betala tillbaka t ex 20 000 kr varje månad har du amorterat hela beloppet efter tre månader. Då betalar du endast för 3 månadsavgifter.

Exempel amortering och månadsavgift

Exempel 2*:
Du tar ett lån på samma belopp, 60 000 kr. Du får samma månadsavgift på 1 200 kr. Men till skillnad från tidigare exempel där du amorterade tillbaka lånet i snabbare takt än 6 månader betalar du nu avgift för samtliga månader. Du amorterar alltså 10 000 kr/månaden och betalar månadsavgiften på 1 200 kr till dess att 6 månader har gått och du är klar med lånet.

Exempel amortering och avgift 6 månader

* Observera att detta endast är räkneexempel och att, som vi tidigare förklarat, varje företag får sin egen bedömning och prissättning.

Kreditvärdighet

Tack vare våra digitala processer och avsaknad av fysiska bankkontor så kan vi erbjuda lån till fler småföretagare än vad bankerna kan. Har du lägre omsättning, är nystartad eller har betalningsanmärkning kan vi ändå hjälpa dig. Tack vare vår Qred-score gör vi alltid en individuell bedömning och du får besked inom 1 timme efter att ha skickat in ansökan.

Vill du bli mer kreditvärdig, förbättra din Qred-score och få en lägre månadsavgift? Läs vår artikel om hur du ökar din kreditvärdighet som företagare.

Ansök om företagslån

Ansökan är digital, gratis, ej bindande och tar 1 minut att genomföra. Efter att ha tittat på din ansökan ger vi dig besked inom 1 timme. När du har godkänt offerten betalas pengarna ut samma dag.

Välkommen som kund hos Qred!

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil