My Qred

Ikväll kl 21:30-23:00 pågår underhållningsarbete med Qreds hemsida. Det går inte att logga in eller skicka ansökningar under den tiden. Vänligen maila support@qred.se med ditt ärende. Tack! 

My Qred

Vi har just nu problem med våra telefoner. Vänligen skicka ett mail till support@qred.se eller chatta med oss här på hemsidan. Vi beklagar detta och arbetar på en lösning.

My Qred

Just nu upplever vi tekniska problem med vårt telefonsystem, vi ber om ursäkt för besväret. Har du ett brådskande ärende vänligen maila oss på support@qred.se eller använd chatten!

My Qred

Vår tjänst kommer att vara under underhåll 15 dec mellan 05-06.30. Detta kan påverka ansökningsprocessen.

Stor skillnad mellan UC och kreditupplysning

28/8/2015
1
minuter
Det är en stor skillnad mellan UC och en kreditupplysning

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred Bank AB
1
minuter

Många personer och företag är oroliga för att en kreditupplysning ska försämra möjligheterna att få framtida lån.

Oron är i vissa fall helt obefogad. Vi reder ut begreppen.

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning är en sammanställning av ett företags eller en persons ekonomi. Den innehåller bland annat adress- och personuppgifter från bl.a. Bolagsverket och Folkbokföringsregistret samt olika bolagsengagemang. Den innehåller också deklarerad inkomst från Skatteverket och information om t.ex. fastighetsinnehav. Även information om ekonomiska mål, såsom betalningsanmärkning och skuldsaldo hos Kronofogden framgår. Syftet är att den som gör kreditupplysningen ska få en så god överblick som möjligt för att kunna bedöma låntagarens återbetalningsförmåga.

Det finns många företag som specialiserat sig på kreditupplysningar, bl.a. Creditsafe, Sergel och Bisnode.

Vad är en UC?

UC är egentligen en förkortning av UpplysningsCentralen. UC är en kreditupplysning gjord av UpplysningsCentralen, UC. De stora svenska bankerna SEB, Swedbank, Handelsbanken och Nordea äger och använder UC tillsammans. UC gör i princip samma sak och levererar samma information som övriga kreditupplysningsföretag.

Vad är då skillnaden mellan UC och en kreditupplysning?

En kreditupplysning i UC visas i alla efterkommande kreditupplysningar. Om du har många kreditupplysningar från UC registrerade så kan detta påverka din kreditbedömning negativt.

En kreditupplysning gjord av t.ex. Creditsafe visas inte för någon annan. Den syns alltså inte, och kommer inte att påverka din framtida bedömning.

Företagslån utan UC

Qred använder sig av Creditsafe för kreditupplysningar och kan bevilja företagslån utan UC. Och utan att det påverkar dina framtida möjligheter att få kredit.

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil