Lyft företaget – skaffa en mentor!

17/3/2016
2
minuter
Gröna växter med dagg
2
minuter
Varför ska man skaffa en mentor?

Oavsett din utbildningsnivå och oavsett hur smart du är så har du inte svaret på alla frågor och utmaningar som du som entreprenör kommer att ställas inför. Oavsett om det är en svår situation, en oväntad vändning, eller om du står framför en stor möjlighet, kan det vara svårt att hitta den bästa lösningen och veta alla svar.

Ibland möter man sällsynta exemplar av entreprenörer som lyckas utan hjälp och utan mentorskap. Men de är sällsynta. De flesta framgångsrika entreprenörer omger sig med ett nätverk av mentorer. Det är visserligen sant att du måste stå på egna ben för att lyckas i den här världen. Men det betyder inte att du måste klara dig utan råd från andra. Vår erfarenhet säger att även de bästa affärsmän och kvinnor ibland behöver se problemen med andra ögon från någon med erfarenhet och perspektiv.

Många av våra kunder ser framgång i sin verksamhet som ett resultat av att de grundläggande värderingar och återkoppling de har fått från sina föräldrar, vänner, eller erfarna partners och mentorer. Det finns ett enormt värde i att känna igen och lära av dem som har varit med i många år och har mycket att lära ut.

Hur hittar man en bra mentor?

Det finns mycket information på nätet om hur man hittar en bra mentor.  Svenska Dagbladet skriver bl.a. hur man kan hitta en egen mentor.  Chef tidning har en guide med tips på hur du hittar en mentor. Fler tips hittar du hos Freddie Larssons Mentorskap är för alla sida och Så hittar du en mentor. Andra mentorprogram som du kan titta på inkluderar:

Var inte rädd för att söka råd av respekterade företagsledare i din närhet och dra nytta av deras erfarenhet av affärer. Det är smart att försöka hitta bra förebilder, och det är klokt att ta vara på de råd du får.

Dela inlägget