Lån till IT-företag

Stora möjligheter

Oavsett om ditt företag utvecklar mjukvara, är IT-konsult eller jobbar hemsidor eller infrastruktur så uppstår ibland behovet av extra likviditet. Vi har hjälpt många svenska små IT-företag med en enkel finansiering.

Sverige ligger långt fram inom IT, och för dig inom IT-branschen är tillväxtmöjligheterna extra stora. Det är bara du själv som sätter gränserna. För att växa måste man satsa. Det kan t.ex. handla om investeringar i

  • Anställa och utbilda personal
  • Certifiera bolaget enligt ISO
  • Köpa in servrar och program
  • Utveckling av appar och hemsidor

Tips! Läs inlägget internet fyller trettio år

IT-företag har stora tillväxtmöjligheter

Vi älskar IT-företag. Ni är som vi. Snabba. Flexibla. Digitala. Vi hjälper dig finansiera bolagets tillväxt.

Tips! Läs inlägget så enkelt får du fler besökare till din hemsida

Hur kan jag finansiera mitt IT-företag

Vi på Qred har stor erfarenhet av att jobba med alla olika typer av mindre IT-företag. Våra företagslån passar till många olika typer av behov.

Det som har gjort våra företagslån extra uppskattade är att allt ingår i månadsavgiften (vi inte tar någon uppläggningsavgift eller ränta eller andra konstiga avgifter). Dessutom betalar du bara för de månader du använder lånet. Hör av dig till oss eller gör en ansökan så berättar vi mer. Vi lovar att ge dig ett snabbt besked!

Ett kommanditbolag är som tidigare nämnt en typ av handelsbolag, där ni måste vara minst två bolagsmän varav en måste vara kommanditdelägare och en komplementär. Bolagsformen är tämligen vanlig bland exempelvis advokatbyråer, där man ofta arbetar med ett slags delägarskap som belöning till lojala medarbetare. En stor skillnad mellan kommanditbolag och handelsbolag är att det personliga ansvaret till stor del är begränsat för kommanditdelägare, medan komplementären har ekonomiskt ansvar för verksamhetens skulder. En juridisk person kan dock vara komplementär, vilket får sägas är en stor fördel.

För- och nackdelar med kommanditbolag?

Kommanditbolag är en bra bolagsform för att begränsa det ekonomiska ansvaret för en grupp delägare som man samtidigt vill ska ta del av bolagets vinst. I och med att bolagets komplementär kan vara en juridisk person, går det ju dessutom att förlägga den ekonomiska risken i bolagets drift helt till exempelvis ett aktiebolag. Ett kommanditbolag är dessutom relativt enkelt att administrera. Ett stort kommanditbolag med endast fysiska personer som delägare har dock krav på revisor. Vi rekommenderar generellt aktiebolag som bolagsform.Klicka här för bokföringstips.

Är det lättare att få lån till kommanditbolag?

När vi på Qred går igenom en ansökan och gör vår riskbedömning så tittar vi på flera faktorer, och viktigast av allt är såklart vad din verksamhet gör och hur den kommer att utvecklas framöver. Vi kan inte på rak arm säga att det är enklare att få lån till kommanditbolag, men det är absolut ingen nackdel.

Heading

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇧🇪 België
🇧🇷 Brazil