Träffa kunden Olle på Mind & Emotion

Vi tog en kort promenad över till Olle Beckérus, VD och grundare av företaget Mind & Emotion. Företaget jobbar med olika typer av coaching och ledarskapsutveckling. De som de olika coacherna jobbar med är både chefer och medarbete på olika typer av bolag, stora som små.

"Jag startade bolaget för att bli en form av Airbnb för samtalscoacher och terapeuter," berättar Olle Beckérus.

Man märker att han är passionerad över sitt företag, de coacher han har knytit till sig och de kunder som företaget har. Det kan vara allt från den lilla småföretagare till någon VD eller chef på ett stort bolag. Det är även mixen som Olle nämner som en av de roligare delarna med jobbet. Nu har han en mängd olika projekt igång och planerar en stor satsning på event och unga människor i föreningslivet. Det var då det uppkom ett behov av ett extra tillskott av kapital för att investera i sina projekt. Det var även då som Olle fick nej från banken.

"När man är entreprenör och bygger upp någonting, så är det bekymmer man har likviditet. Har man då inte flera års historik i ryggen när man går till banken och ber om att få låna pengar, vilket jag också gjorde, så säger de bara nej," säger Olle Beckérus.

Där menar Olle att Qred fyllde en otroligt viktig funktion. Vi på Qred blir inte förvånade när vi får höra sådana här historier. Där en småföretagare som är otroligt duktig på det hen gör inte får hjälp från banken. En bank där man t o m kanske har alla sina privata engagemang såsom privatkonton, pension, försäkringar eller liknande. Hos en del banker är det t o m ett krav när egenföretagare ska engagera sig med sitt företag.

Så är det inte hos Qred. Vi tror på att ge Sveriges småföretagare förutsättningar att växa. Se intervjun i sin helhet med Olle här nedan:

Dela inlägget