Stark framtidstro i Sveriges företag

Om man googlar "framtidstro Sveriges företag" så finner man snabbt många ganska färska artiklar från tidningar som Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och Dagens Industri där man på olika sätt tagit temperaturen på hur Sveriges företagare ser på framtiden. Och det verkar som att man fortsatt under 2016 ser mycket ljust på framtiden. När jag frågar runt här på kontoret är det också vår samlade bild av det vi läst i media men framförallt hört från våra kunder. Det går bra helt enkelt.

I en artikel från Dagens Nyheter från mars i år har man frågat 670 stora företag kring deras investeringar i maskiner och anläggningar. Tre fjärdedelar av de tillfrågade företagen behåller eller ökar sin redan höga investeringsnivå under året. När stora företag ser ljust på framtiden och investerar startas en kedjereaktion som når ända fram till Sveriges allra minsta företag. Inte bara de som verkar inom industri påverkas, utan även restauranger, detaljhandel och serviceyrken.

Om jag klickar på tillbakaknappen och letar vidare på Google så hittar jag en artikel från Svenskt Näringsliv där just halländska företag beskriver att de tror extra mycket på framtiden just nu, och planerar att öka sina investeringar. Rapporten som ligger till grund för artikeln verkar spänna över alla storlekar på företag i Halland. Har vi någon halländsk läsare här i bloggen som vet mer om varför det är så? Kommentera gärna! Vi hittade även en artikel där samma optimism beskrivs i Jönköpings län.

Ett annat resultat på Google kommer från företaget Visma (läs här), som skickat en enkät till 1400 små- och medelstora företag i Sverige. 62% av dessa företag tror att försäljningen kommer att öka under det kommande halvåret.

Detta är bara ett urval av några artiklar som vi har hittat - det finns mycket mer som tyder på att Sveriges ekonomi fortsatt ser stark ut. Om du är företagare  - eller drömmer om att bli det - kan detta helt enkelt vara det läge som du väntat på för att kunna göra din investering och få bra avkastning på den.

Kör hårt!

Viktor på Qred

Dela inlägget