Qreds 2019

Januari. En hektisk tid för de allra flesta. Terminer drar igång, kalenderår startas, företagsvisioner inleds och projekt kickstartas.

Den här tiden på året är också en tid för reflektion. Att göra bokslut på 2019 och se vad man kan göra ännu bättre under 2020.

På Qred har år 2019 varit ett spännande år. I mitten på mars var vi med på Breakits event “Future of Credit” där CEO Emil Sunvisson var en av talarna.

I april ingick vi ett samarbete med Dinero för Qred i Danmark. Det är ett bokföringsprogram som ägs av Visma.

När andra gick på sommarledighet i juni emitterade vi en obligationsram på EUR 100 miljoner. Det gjorde vi för att möta den fortsatta efterfrågan på finansiering till små- och medelstora företag. Obligationen noteras på NASDAQ.

I augusti nådde den danska grenen fler framgångar i och med sitt samarbete med Lunar Way. Nu kan deras Lunar Way Business-användare ansöka om företagslån direkt i appen.

Under samma månad valdes en ny ledamot in i styrelsen. Vi var och är stolta över att Andrea Gisle Joosen anslöt sig till vårt gröna gäng. Hon är sedan tidigare bl a med som ledamot i Acast och ICA Gruppen.

Tidig höst, i september, går vi ut med nyheten att vi etablerar verksamhet i Brasilien. Tillsammans med Webrock Ventures har vi dragit igång ett joint venture som ska ge småföretagare i Brasilien samma möjlighet till finansiering som i Norden.

När löven faller tungt i slutet av oktober kliver vi in i factoring genom att öppna ett nytt kontor i Malmö. Där bedrivs verksamheten med att ge företag den fakturaservice som just de behöver.

I november släpper vi kvartalsrapporten för Q3 där nyheten att vi ökat utlåningen med 95% offentliggörs. Alla är extremt stolta över den starka pushen under sommaren och hösten. Se filmen med Emil Sunvisson nedan:

Qred fyller snart 5 år 🎉

Under våren fyller vi fem år. Vi gör det med ett stort mått av både stolthet och ödmjukhet. För fem år sedan satt några ensamma själar i ett trångt utrymme och började låna ut sina egna pengar. Flera kontorsflyttar och nästan 70 nya medarbetare senare kan vi se i backspegeln och konstatera att vi har verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna och Brasilien.

Och det här är bara början…

Qred i siffror

Våra dagar styrs av data. Datadrivna i allt från kreditbedömning till marknadsföring gör att vi älskar siffror, statistik och hårda fakta.

3 Miljarder - lika högt som Burj Khalifa
Om man staplar det kapital som vi har lånat ut sedan 2015 i femhundralappar är det högre än världens högsta byggnad - Burj Khalifa.

Världens högsta byggnad

30 000
Över 30 000 st utbetalda lån sedan 2015.

>10 jobb/dag
Våra lån skapar fler än 10 arbetstillfällen om dagen. Våra beräkningar visar att 370 000 kr i tillskott skapar ett nytt arbetstillfälle, vilket stämmer överens med andra undersökningar. Det betyder att våra kunder skapar över 10 nya jobb om dagen med hjälp av Qred!

Qreds grundare

(Fr v: Emil Sunvisson, Jason Francis och Thomas Jansson)

Det som började i något som kan liknas vid en garderob är idag ett välmående och lönsamt globalt bolag med omkring 70 medarbetare.

Läs mer på sidan Om Qred.

Dela inlägget