När är ett kortfristigt lån ett bra val?

Ditt företag går bra och genererar stadigt en vinst. Plötsligt ges en möjlighet att köpa utrustning som kommer att göra ditt företag mer effektivt.

Eller så kanske du har fått en stor order där du ännu inte har kapital för att täcka ordern. Eller du får inbrott och behöver snabbt komma på fötter igen innan du får tillbaka pengar på försäkringen.

Du som företagare kan möta många olika situationer då ett kortfristigt lån är till fördel för företaget, till exempel:

1. Kassaflöde

När det finns en eftersläpning mellan pengar som kommer in och pengar som går ut kan ett kortfristigt lån hjälpa till att överbrygga gapet.

2. Reparationer

Oavsett om du råkar ut för en datorkrasch eller att en förpackningsutrustning går sönder kan du få medel för att täcka dina kostnader vid en nödsituation.

3. Driftskostnader

Vare sig du behöver anställa extra personal under semesterperioden eller hyra in speciell utrustning för att täcka ett extra stort jobb, kan ett kortfristigt lån hjälpa till att täcka den enskilt förstorade utgiften.

4. Uppstartskostnader

Det finns många lovande företagare som finansierar uppstartskostnader med hjälp av kortfristiga lån. Oftast är en liten infusion av pengar allt som behövs för att få igång verksamheten.

Idag finns det bra alternativ för att förvärva kortfristiga lån via icke-traditionella långivare som exempelvis Qred. De här alternativen gentemot traditionella banklån går betydligt snabbare att få, har kortare återbetalningstider och är vanligtvis på ett lägre belopp.

Dela inlägget