Småföretag i Nederländerna förtjänar också Qred

10/10/2018

Qred har, sedan bolaget grundades för tre år sedan, verksamhet i tre länder. Nu är det tid för att lansera nästa marknad – Nederländerna.

Qred grundades år 2015 och hjälper småföretagare med finansiering och tillväxt. Under 2015 startade Qred i Sverige, år 2016 kom man till den finska marknaden och hösten år 2017 öppnades den danska delen upp. Nu är det dags för den nederländska marknaden och Qred har redan rekryterat talanger som ska hantera den nya satsningen.

“Det kändes som ett naturligt steg för oss att gå in in Nederländerna. Marknaden är mogen och det finns digitala processer på plats som kan underlätta för vår Qred-score och affärsmodell”, berättar Emil Sunvisson, CEO på Qred.

För att göra det hela möjligt har man rekryterat till flera betydande positioner som t ex Head of Legal and Compliance, Jenny Arvidsson (närmast från rollen som Associate på Bird & Bird), förra hösten. Björn Bondén, som nyligen rekryterades från SBAB Bank, till rollen som Head of Credit. Det senaste tillskottet till ledningsgruppen är den nya CFO:n Mia Rosén som hämtades från Widespace.

“Vi är både stolta och oerhört glada över våra nyrekryteringar. De kommer att spela nyckelroller i vår framtid och resa mot att hjälpa småföretagare att växa. Det kommer att bli spännande att se var vi är om några år, med tanke på den uppsättning av talang och kunskap vi har idag”, säger Emil Sunvisson.

Tanken är att sätta sig in i marknaden och att kunna ge ut de första företagslånen till nederländska småföretagare under det fjärde kvartalet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Presskontakt: Nanna Thorø Liebregt, +070 783 24 65, nanna.liebregt@qred.com

Author

Christian Billing
Marketing
Qred Bank AB
+46 70 763 39 46
christian.billing@qred.com

Download