Qred vinner Nordic Scaleup Award 2024

31/5/2024
Denna vecka vann Qred Nordic Scaleup Award 2024. Priset erkänner Qreds tillväxt och påverkan som den nyaste banken för småföretag i Norden, där de har utmärkt sig bland 82 nominerade företag.

Stockholm, 31 maj 2024 — Denna vecka mottog Qred, den nyaste banken för småföretag, det prestigefyllda Nordic Scaleup Award 2024. Priset, som samlade några av de mest framgångsrika tillväxtföretagen i Norden, hade totalt 82 nominerade företag, varav sex nådde finalen.

Bland finalisterna fanns tre finska, två svenska och ett norskt företag, vilket belyser mångfalden och utvecklingen av tillväxtföretag i Norden.

"Vi är otroligt stolta över att vinna Nordic Scaleup of the Year-priset. Qreds styrka ligger i tron att vi gör något bra — en tillfredsställelse i att hjälpa de minsta företagen. Vi är ett företag med många unga anställda: medelåldern är 30, och hälften av dem kommer inte från Sverige. Detta skapar en unik atmosfär, vi är som en stor familj som arbetar tillsammans. Detta pris inspirerar oss, och det känns som att vi, som en nyetablerad bank som specialiserar sig på småföretag, bara har skrapat på ytan av denna marknad" säger Emil Sunvisson, VD för Qred.

Qred vann priset baserat på juryns motivering: ”Qred utmanar en konventionell marknad genom att rikta sig mot ett underbetjänat segment. Under sin tillväxtresa har de haft en okonventionell social påverkan genom att hjälpa andra entreprenörer att växa sina företag. De har också varit med på Financial Times lista över Europas snabbast växande företag i fyra år i rad.”

"Scaleups spelar en avgörande roll i den nordiska ekonomin och bidrar betydligt till värdeskapande i regionen. Det är intressant att notera att de sex finalisterna representerar branscher där varje land har sina styrkor. Qred, vinnaren av årets pris, fick höga poäng på alla fem kriterier och är en välförtjänt mottagare," säger Svein Berg, VD för Nordic Innovation.

Foto: Pax Engström

Author

Andrea Romander
Head of Communications & Sustainability
Qred Bank
+46 730 926 607
andrea.romander@qred.com

Download