Qred utser Kristoffer Straume till ny CFO

9/5/2023

Stockholm, 9 maj 2023 - Qred, det snabbast växande fintechföretaget i Sverige enligt Financial Times, har utsett Kristoffer Straume till ny Chief Finance Officer (CFO). Kristoffer anslöt sig till Qred för över ett år sedan som Head of Treasury och tar nu rollen som CFO. Denna förändring kommer ske den första maj. 

”Med en stark analytisk förmåga och en gedigen meritlista från flera välkända banker passar Kristoffer perfekt för rollen. Kristoffer började på Qred i januari 2022 och har gjort ett fantastiskt jobb som vår Head of Treasury och tar nu sig an en mer strategisk roll. Jag är glad över att fortsätta arbeta nära Kristoffer, säger Emil Sunvisson, VD på Qred.

Kristoffer har haft rollen som Head of Treasury på Qred sedan januari 2022 och har över 10 års erfarenhet i finansbranschen. Innan han kom till Qred arbetade han som Head of Treasury på Skandiabanken och dessförinnan på Carnegie Investment Bank.

"Jag ser fram emot att ta mig an CFO-rollen och att fortsätta att stödja vår resa mot att bli #1 i Europa inom finansiering för småföretag. Att arbeta med en så talangfull och dedikerad grupp människor som skapar tillgänglig, snabb och transparent finansiering för små och medelstora företag är verkligen ett privilegium" säger Kristoffer Straume, Qreds nya CFO. 

Author

Andrea Romander
Head of Communications & Sustainability
Qred Bank
+46 730 926 607
andrea.romander@qred.com

Download