Qred tar klivet till fakturaköp - etablerar nytt kontor i Malmö

24/10/2019
Fintechraketen Qred fortsätter expandera inom finansiella tjänster till småföretagare. Nu etableras en gren som erbjuder fakturaköp. Med bas i centrala Malmö riktar sig Qreds factoringtjänst till entreprenörer i hela landet som vill slippa långa väntetider på pengar för utförda arbeten.

Qred har på kort tid tagit täten inom företagslån online och vill nu förändra factoringbranschen. Detta genom att föra in automatiserade digitala processer i en traditionell handskakarbransch.

Fakturor överlåts till Qred som betalar upp till 99 procent av summan direkt till företagaren, och därefter fakturerar företaget som ska betala.

— Processen ska vara enkel, snabb och transparent, säger Daniel Lindh som är verksamhetsansvarig i Malmö. Vi jobbar enligt samma principer som när Qred erbjuder företagslån.

Likviditetsproblem och långa väntetider kan innebära att entreprenörer tvingas tacka nej till viktiga uppdrag.

— Det är tufft för mindre företag såsom byggfirmor att vänta flera månader på att få betalt för jobben, säger Emil Sunvisson, vd för Qred. Pengar som snabbt behöver omsättas i verksamheten och täcka material- eller personalkostnader. Det är här Qred kan göra nytta.

Verksamheten i Malmö kommer till årsskiftet bestå av ett antal specialister med mångårig erfarenhet av factoringbranschen.

—Vi kommer ut till företagarna och lär känna verksamheten genom individuella möten. När kundens fakturor registrerats i våra system tar en automatiserad process vid där mottagaren betalar till Qred. Vi har en helt digitaliserad lösning, fast själva kundmötet sker offline, säger Daniel Lindh.


Om factoring

Factoring står för tjänsterna fakturaköp och fakturabelåning. Vid fakturaköp säljer företaget sina fakturor till factoringföretaget och får på så sätt betalt direkt. När fakturan är såld behöver företagen inte bekymra sig om och när fakturan betalas. Vid fakturabelåning överlåter kunden sin utställda faktura till factoringföretaget och kan låna delar av summan. Lånet sker mot en avgift och med fakturan som säkerhet.

Author

Christian Billing
Marketing
Qred Bank AB
+46 70 763 39 46
christian.billing@qred.com

Download