My Qred

Vi har just nu problem med våra telefoner. Vänligen skicka ett mail till support@qred.se eller chatta med oss här på hemsidan. Vi beklagar detta och arbetar på en lösning.

My Qred

Just nu upplever vi tekniska problem med vårt telefonsystem, vi ber om ursäkt för besväret. Har du ett brådskande ärende vänligen maila oss på support@qred.se eller använd chatten!

My Qred

Vår tjänst kommer att vara under underhåll 15 dec mellan 05-06.30. Detta kan påverka ansökningsprocessen.

Qred rekryterar spetskompetens inom kreditbedömning från SBAB

Stockholm
24/9/2018

Vartefter Qred har vuxit, så har behovet av nya positioner och roller ökat. Genom rekryteringen av Björn Bondén, som Head of Credit, ökar Qred sitt försprång inom företagslån till småföretagare. Björn blir ytterst ansvarig för bolagets kreditalgoritm QSA (Qred Score Algorithm). Därmed tas nästa steg mot en ännu smartare, effektivare, mer teknologiskt styrd och databaserad kreditbedömning.

“Vi är otroligt glada och stolta över att ha kunnat locka till oss spetskompetens inom algoritmbaserad kreditbedömning. Med lång erfarenhet från finansbranschen och gedigen kunskap kommer Björn att bidra till att vi kan befästa vår marknadsledande ställning och fortsätta vår expansion i Sverige och Europa” säger VD och grundaren Emil Sunvisson.

Björn har tidigare jobbat för Oliver Wyman och Skandiabanken, och kommer närmast från SBAB, där han arbetat i fem år som projektledare inom riskanalys och loan origination . Den typen av erfarenhet ser Emil Sunvisson som en stor tillgång, när valet föll på Björn Bondén till rollen som Head of Credit.

“Björn har haft olika roller och arbetsuppgifter inom riskanalys och kreditbedömning under sin karriär inom bank och finans. Vi tror att vi kan kapitalisera på det när han kliver in i fintech för att utveckla vår kreditbedömning ytterligare,” säger Emil Sunvisson.

Som Head of Credit kommer Björn att arbeta över alla marknader. Målet är att ligga i framkant vad gäller vår kreditbedömning så att den blir ännu mer träffsäker, ännu snabbare och göra våra lån ännu enklare för våra kunder.

“Det känns väldigt kul att börja på ett relativt ungt, snabbväxande bolag med en produkt och arbetssätt som har fått ett väldigt gott mottagande av kunderna. Det kommer också att bli väldigt intressant att vara med och lansera våra produkter i fler länder,” säger Björn Bondén.

Under sina år på Skandiabanken och SBAB började Björn märka av en förändring på marknaden.

“Bankbranschen är under stor förändring, vilket syns bland annat i att de traditionella bankkontoren sakta börjat att avvecklas. Företagens behov av att låna pengar finns däremot kvar och det är väldigt spännande att istället för det traditionella bankmötet, kunna erbjuda en enkel, kundvänlig och snabb process på Internet,” avslutar Björn.

Author

Christian Billing
Marketing Manager Sweden
Qred AB
christian.billing@qred.com

Download

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil