Qred har utsett Per Widerström till ny ordförande och utökar sin styrelse

20/1/2022
Det svenskgrundade fintechbolaget Qred har utsett Per Widerström till ny styrelseordförande. Widerström är även VD på Fortuna Entertainment Group, styrelseledamot på Nordnet och Catena Media samt styrelseordförande på Turbotic. Tidigare styrelseordföranden Sean Cory stannar kvar i styrelsen som ordinarie ledamot.

Stockholm, 20 januari 2022 - Qred har sedan sin start 2015 hjälpt fler än 25 000 företag genom enkel och flexibel finansiering till småföretag, och är marknadsledande i Norden. Förra året klev Nordic Capital in som investerare med målet att fortsätta expandera verksamheten. Nu har Per Widerström valts in som ny styrelseordförande för Qred under en extrainsatta årsstämma den 21 december 2021.

“Qred är ett mycket intressant och snabbväxande företag i en dynamisk sektor. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta tillsammans med Qred teamet och styrelsen vad gäller bolagets framtida tillväxtresa med fokus på att erbjuda fantastiska finansieringslösningar till våra nuvarande och framtida kunder”, säger Per Widerström, styrelseordförande på Qred.

“Per Widerströms passion för techsektorn, omfattande kompetens och breda erfarenhet av snabbväxande företag kommer att göra honom till en lysande styrelseordförande”, säger Emil Sunvisson, VD på Qred.

Utöver ny ordförande får även Qreds styrelse tillskott av nya ledamöter i form av Joakim Lundvall och David Samuelson, Partner respektive Principal på Nordic Capital Advisors. Thomas Jansson, en av bolagets grundare och styrelseledamot sedan starten, lämnar styrelsen. Jansson kommer med fortsätta i sin roll som Chief Growth Officer med strategisk utveckling av bolagets verksamhet. Förändringarna i styrelsen innebär att Qreds styrelseplatser har utökats från fem till sju, varav en intas av tidigare ordföranden Sean Cory.

Author

Andrea Romander
Head of Communications & Sustainability
Qred Bank AB
+46 730 926 607
andrea.romander@qred.com

Download