Qred föreslår Caroline Farberger som ny styrelseledamot

2/5/2023

Stockholm, 2 maj 2023 - Qred föreslår Caroline Farberger som ny styrelseledamot inför Bolagsstämman den 30 maj, 2023.

Qred, det snabbast växande fintechbolaget i Sverige enligt Financial Times, är den ledande finansieringsplattformen för småföretag på 6 marknader i Norden och Benelux. Nu väljs Caroline Farberger in i styrelsen.  

Caroline Farberger har över 25 års erfarenhet från finansbranschen, bland annat från Ica, där hon startade och byggde gruppens verksamhet inom försäkringsbranschen. Caroline har utöver detta en gedigen erfarenhet från bland annat Trygg-Hansa och McKinsey samt från styrelsearbete i bland annat Svensk Fastighetsförmedling, Erik Penser Bank och Wellstreet. 

Caroline är en framstående förespråkare för mångfald och inkluderande ledarskap, vilket är egenskaper som Qred värdesätter högt. 

“Carolines djupa kompetens inom finansbranschen, hennes breda erfarenhet av styrelsearbete och av att driva strategiskt värdeskapande gör henne till ett mycket värdefullt tillskott i Qreds styrelse. Jag ser fram emot att jobba med Caroline och att tillsammans fortsätta Qreds tillväxtresa” säger Emil Sunvisson, VD på Qred.

“Jag är mycket imponerad av den snabba tillväxtresa som Qred har gjort utifrån sina attraktiva kunderbjudanden genom användning av AI i kreditprocessen. Framväxten av nya specialiserade bolag som utmanar de traditionella bankerna är en tydlig trend som Qred är unikt positionerade inför. Jag är glad för det förtroende som visas mig och ser mycket fram emot att få medverka till den fortsatta tillväxtresan.” säger Caroline Farberger. 

Caroline föreslås att väljas in som styrelseledamot i styrelsen för Qred Holding AB (publ) under Bolagsstämman den 30 maj, 2023.

Author

Andrea Romander
Head of Communications & Sustainability
Qred Bank AB
+46 730 926 607
andrea.romander@qred.com

Download