Qred expanderar till Tyskland med lanseringen av sparkonton och visar fortsatt lönsam tillväxt

30/11/2023

Stockholm, 30 november 2023 - Qred, Europas nyaste bank och ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag, tar nu steget in på den tyska marknaden med lanseringen av sparkonton för privatpersoner. Genom den nyligen aktiverade banklicensen positionerar sig Qred för att sänka sina kapitalkostnader och utöka sitt stöd till småföretag i hela Europa. Samtidigt fortsätter Qred att presentera starka tillväxtsiffror i den nyligen publicerade delårsrapporten.

Qreds sparkonton för privatpersoner finns nu tillgängliga genom Raisin Bank på den tyska plattformen Weltsparen och har under oktober genererat insättningar på över 500 miljoner kronor.

"Den nyligen erhållna banklicensen ger oss möjligheten att utöka vår verksamhet till ännu fler småföretagare i hela EU. Tyskland är en stor och intressant marknad för oss med många småföretag kombinerat med relativt låg konkurrens inom Qreds segment. Genom att erbjuda förmånliga räntor för privatpersoners sparande får vi möjlighet att hjälpa ännu fler entreprenörer. " säger Emil Sunvisson, VD på Qred.

Samtidigt som Qred tar detta viktiga steg framåt, publicerar bolaget sin delårsrapport för det tredje kvartalet 2023. Rörelseresultatet ökade med 28% jämfört med samma period föregående år och uppgick till 186,6 miljoner kronor. Antalet aktiva användare på Qreds plattform ökade med 19% jämfört med föregående år, och har nu nått 19 428 användare.

"Vi har investerat signifikanta resurser för att transformera Qred till en bank. Jag understryka att vårt team har utfört en extraordinär insats med enastående engagemang, samtidigt som vi fortsätter att växa med lönsamhet. Även om Qred nu formellt sett nu är en bank är våra värderingar oförändrade, liksom vårt mål att stödja småföretagare över hela Europa," tillägger Sunvisson.

För att läsa rapporten, vänligen besök: https://www.qred.se/bolagsinformation

Author

Andrea Romander
Head of Communications & Sustainability
Qred Bank
+46 730 926 607
andrea.romander@qred.com

Download