Qred blir medlemmar i Svenska Franchiseföreningen

21/6/2023
Qred ansluter sig till Svenska Franchise Föreningen. Föreningen arbetar aktivt med att företag ska kunna bedriva franchise effektivt och felfritt.

Stockholm, 21 juni 2023 - Qred, Sveriges nyaste bank, blir medlem i Svenska Franchise Föreningen (SFF). Medlemskapet kommer resultera i att SFF:s partners, medlemmar och i förlängningen deras franchisetagare, får skräddarsydda erbjudanden och helhetslösningar när det kommer till finansiering. 

Svenska Franchise Föreningen är en medlemsorganisation för både franchisegivare och franchisetagare. Bland SFF:s medlemmar finns bland annat McDonalds, Pressbyrån, Elgiganten och Postnord. 

“Vi ser att delar av vår kundkrets både är franchisegivare och franchisetagare. Vi har förstått att det finns en önskan hos våra kunder att de ska kunna skapa ett koncept för sin idé och skala upp som franchiseverksamhet, snarare än att äga varje enhet. Partnerskapet tillsammans med Svenska Franchise Föreningen låter oss nå ut till franchisegivare och skapa attraktiva erbjudanden som är skräddarsydda för just deras franchisetagare” säger Maja Nilsson, Partnerships Manager för Qreds svenska marknad. 

Företagare i en franchisekedja får ofta fördelar, däribland lägre kapitalbehov för uppstarten, högre effektivitet och en färdigutvecklad affärside, menar SFF. 

”Inom Svenska Franchise Föreningen arbetar vi med att skydda, stärka och utveckla affärsmodellen franchise. Inom området utveckling har vi fantastiska partners som hjälper våra medlemmar i deras utveckling därför söker och utvärderar vi ständigt företag som kan bidra i denna ständiga förbättringsresa. Qred är ett framåtlutat företag som uppfyller dessa krav och därför välkomnar vi dem till föreningen och franchisefamiljen” säger Johan Martinsson, VD på Svenska Franchise Föreningen. 

Om Qred

Qred grundades 2015 av entreprenörer för entreprenörer och är nu Sveriges snabbast växande fintechföretag enligt Financial Times. Qred har levererat lönsam tillväxt från start och är marknadsledare i Norden med Sveriges nöjdaste kunder enligt Trustpilot. Med verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Belgien, Norge och Brasilien har Qred gett ut fler  än 100 000 lån till småföretag. Ett helt automatiserat och egenutvecklat kreditvärderingssystem gör det möjligt för Qred att snabbt och konkurrenskraftigt förse företagsägare med det stöd de behöver för att växa.

Om Svenska Franchiseföreningen

Svenska Franchise Föreningen har till uppgift att sprida kunskap om franchising och att verka för att franchising bedrivs på ett klanderfritt sätt. Visionen är att franchising ska uppfattas som en allmänt accepterad och uppskattad företagsform i Sverige. Svenska Franchise Föreningen bedriver även en etisk nämnd som erbjuder tolkning och tillämpning av etiska frågor inom franchising.

Author

Andrea Romander
Head of Communications & Sustainability
Qred Bank
+46 730 926 607
andrea.romander@qred.com

Download