Lunar Way lanserar företagslån i samarbete med Qred i Danmark

26/8/2019
Ett nytt samarbete mellan banktjänsten Lunar Way det svenskgrundade låneföretaget Qred ska ge små och mellanstora företag i Danmark bättre tillgång till finansiering.

Verksamhetsplaner. Budgetar. Revisorattesterade årsredovisningar. Kvartalsrapporter – och kanske värst av allt – långsam ärendehantering. Har du som egenföretagare ansökt om ett företagslån har du med all sannolikhet upplevt hur krånglig processen kan vara hos traditionella banker.

Det ska ett nytt samarbete mellan de båda fintechbolagen Lunar Way och Qred sätta stopp för. Nu blir det nämligen möjligt för Lunar Ways Business-användare att ansöka om ett företagslån hos Qred, direkt genom Lunar Way-appen.

—Jag har själv upplevt hur svårt det kan vara för egenföretagare att få lånelöfte i början. Det är inte bara ett onödigt problem, utan hämmar dessutom tillväxten i företaget. Vi vill bidra till företagarandan i Danmark, säger Emil Sunvisson, medgrundare och vd i Qred.

Qred grundades i Stockholm 2015 med visionen att göra det lättare för små och nystartade företag att få tillgång till finansiering. På bara fyra år har Qred redan hjälpt fler än 8 000 företag, och tjänstens framgång i Danmark och övriga Skandinavien grundar sig i Qreds tekniska lösning för utlåning.

Qred har utvecklat en automatiserat verktyg som – förutom att använda samma data som bankerna använder i sin kreditbedömning – även inkluderar icke-traditionella informationskällor. Här ingår verksamhetens profil i sociala medier, användarbetyg på konsumentsajter, geodata, faktureringshistorik och ekonomisk rapportering.

Lunar Way vill med samarbetet göra det lättare för sina Business-användare att få hjälp med finansieringen i de fall oförutsedda omkostnader skapar hinder i verksamheten.

—För bara fyra år sedan var Lunar Way själva en start-up. Vi känner väl till de utmaningar som egenföretagare står inför. Därför vill vi se till att våra användare snabbt kan lösa eventuella problem och återgå till det som är viktigt – att driva verksamheten, säger Lunar Ways verksamhetschef Morten Sønderskov.

Lunar Ways ambition är att skapa en finansiell marknadsplats där användarna kan få tillgång till en lång rad olika finansiella aktörer, och samtidigt ha kontroll över sin ekonomi direkt genom Lunar Way-appen. Samarbetet med Qred är det senaste i en serie nya samarbeten.

—Många av våra senaste partnerskap riktas till privatkunder, och därför är vi extra glada att kunna erbjuda våra Lunar Way Business-användare ett nytt samarbete kring företagslån tillsammans med Qred. Lån är en produkt som våra användare har efterfrågat länge, säger Morten Sønderskov.

Author

Christian Billing
Marketing
Qred Bank AB
+46 70 763 39 46
christian.billing@qred.com

Download