Legal tech-plattformen Lexly och Qred i nytt samarbete

22/2/2022
Lexly och Qred inleder nu ett helt nytt partnerskap. I och med samarbetet kommer de båda plattformarna arbeta tillsammans för att erbjuda ett helhetstänk kring företagande och för att trygga företagaren både ekonomiskt och juridiskt.

Stockholm, 22 februari 2022 - Sveriges snabbast växande fintechbolag Qred fortsätter att utöka sina partnerskap och adderar juristutmanaren Lexly till skaran. Lexlys vision är att förenkla juridik både för privatpersoner och företag. Tillsammans ska Qred och Lexly möjliggöra att småföretag i respektive kundbas får tillgång till både flexibel finansiering och juridisk rådgivning.

- Vårt nya partnerskap ihop med Lexly känns mycket spännande. Framförallt eftersom likheterna mellan oss är många: vi båda utmanar traditionella beteenden inom våra respektive branscher och vi vill tillsammans skapa bättre tillgänglighet, kunskap och förståelse samt erbjuda tjänster som företagare verkligen behöver för att kunna växa, säger Helena Rissel, Head of Partnerships på Qred.

Lexly arbetar precis som Qred, för att tillgängliggöra och underlätta en annars rätt komplicerad bransch. Som pionjärer utmanade Lexly juristbranschen och skapade, som första bolag i Europa, en hållbar plattform för digital juridik.

- Att få möjlighet att samarbeta med ett innovativt företag som Qred, som liksom vi, brinner för småföretagaren känns fantastiskt. Genom vårt samarbete kommer fler kunder kunna få tillgång till Lexlys företagserbjudande Lexly Business. Med smarta contract managementlösningar som digital dokumentförvaring och e-signeringar och moderna juristtjänster förenklar vi för svenska företagare och skapar trygghet i deras vardag, säger Thomas Kindblom, Partner Manager Lexly Business, på Lexly.

Vill du veta mer om Qreds partnerskap, vänligen besök: https://www.qred.se/partners.

Om Lexly
Lexly grundades 2004 och är Nordens ledande aktör inom digital juridik. Med missionen att göra juridiken tillgänglig för alla skapade Lexly, som första bolag i Europa, en skalbar plattform för juridiska tjänster.

Lexly samarbetar med, och integrerar sina tjänster hos banker, försäkringsbolag och revisionsbyråer. Med huvudkontor i Stockholm finns Lexly även i Helsingfors, Finland och São Paulo, Brasilien.

Genom Lexlys företagserbjudande Lexly Business får företagaren hjälp med alla typer av juridiska tjänster.  Det kan handla om juridisk rådgivning, hjälp med att skriva ett aktieägaravtal eller hjälp om företaget hamnat i en tvist. Genom erbjudandets contract management-tjänst ges också tillgång till digital dokumentförvaring, notifikationer och e-signeringar.


Om Qred
Qred grundades 2015 av entreprenörer för entreprenörer och är Sveriges snabbast växande fintechföretag enligt Financial Times. Qred är marknadsledare i Norden och har Sverigest nöjdaste kunder enligt Trustpilot. Med verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Brasilien, Belgien och Norge har Qred hjälpt över 25 000 företag. Qreds helautomatiserade kreditsystem gör det enklare och snabbare för företagare att få det kapital som behövs för att kunna växa. Just nu skapas tio jobb om dagen, sju dagar i veckan med hjälp av Qred.


För att läsa mer, vänligen besök: Om Qred

Author

Andrea Romander
Head of Communications & Sustainability
Qred Bank
+46 730 926 607
andrea.romander@qred.com

Download