My Qred

Vi har just nu problem med våra telefoner. Vänligen skicka ett mail till support@qred.se eller chatta med oss här på hemsidan. Vi beklagar detta och arbetar på en lösning.

My Qred

Just nu upplever vi tekniska problem med vårt telefonsystem, vi ber om ursäkt för besväret. Har du ett brådskande ärende vänligen maila oss på support@qred.se eller använd chatten!

My Qred

Vår tjänst kommer att vara under underhåll 15 dec mellan 05-06.30. Detta kan påverka ansökningsprocessen.

Financial Times utnämner Qred till ett av de snabbast växande företagen i Europa – för fjärde året i rad

2/3/2023
Ännu en gång tog sig Europas ledande företag inom finansiering till småföretag, Qred, in på Financial Times lista över de 1000 snabbast växande företagen i Europa. Det blir fjärde året i rad för fintechföretaget, något som inget annat svensk företag har åstadkommit tidigare.

Stockholm, 2  mars, 2023 - När Financial Times igår publicerade sin lista över Europas 1 000 snabbast växande företag kom Qred, den ledande småföretagsfinansiären i Norden och Benelux, upp på listan för fjärde året i rad. Qred rankades i fintechbranschen som nummer 1 i Sverige och rankades på en tionde plats bland de svenska företagen i alla branscher. Fintechföretaget är också det första svenska företaget någonsin att ta sig upp på listan fyra år i rad, vilket visar på en enorm tillväxt.

"När vi startade Qred för åtta år sedan ville vi stötta de småföretagare som nekats av de traditionella bankerna. Nu är vår vision  att vara nummer ett i Europa inom finansiering för småföretag online och med denna tillväxttakt är vi på god väg. Vi är mycket stolta över att ha hamnat på Financial Times lista ännu ett år. Vi har heller inte på något sätt saktat ner under det senaste året; vi har lanserat vår digitala plattform i Norge, fortsatt vår tillväxt och breddat vårt produktsortiment”, säger Emil Sunvisson, VD på Qred.

Tidigare i veckan publicerade Qred sin bokslutskommuniké för 2022, som visar fortsatt stark tillväxt och lönsamhet. Under det senaste året ökade bolaget sina rörelseintäkter med 49 % och antalet aktiva användare per månad passerade 16 500, vilket tyder på en ökning med 23 %. Dessutom utökade Qred också sin personalstyrka till 180 personer. I februari 2022 lanserades plattformen på den norska marknaden, vilket gör Qred till den första digitala finansieringsplattformen för små och medelstora företag med närvaro i hela Norden.

”På Qred förstår vi verkligen småföretagarnas önskemål och behov – vi har själva varit i samma situation. Vi har därför kunnat växa och skala upp i rekordfart sedan starten samtidigt som vi fortfarande är lönsamma – något som vi sällan ser i fintechbranschen”, fortsätter Sunvisson.

Author

Andrea Romander
Head of Communications & Sustainability
Qred AB
+46 730 926 607
andrea.romander@qred.com

Download

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil