My Qred

Ikväll kl 21:30-23:00 pågår underhållningsarbete med Qreds hemsida. Det går inte att logga in eller skicka ansökningar under den tiden. Vänligen maila support@qred.se med ditt ärende. Tack! 

My Qred

Vi har just nu problem med våra telefoner. Vänligen skicka ett mail till support@qred.se eller chatta med oss här på hemsidan. Vi beklagar detta och arbetar på en lösning.

My Qred

Just nu upplever vi tekniska problem med vårt telefonsystem, vi ber om ursäkt för besväret. Har du ett brådskande ärende vänligen maila oss på support@qred.se eller använd chatten!

My Qred

Vår tjänst kommer att vara under underhåll 15 dec mellan 05-06.30. Detta kan påverka ansökningsprocessen.

En hand pekandes på en laptop

Företagslån till kommanditbolag

Ingen UC
Att ansöka är gratis och inte bindande
Inga dolda kostnader eller startavgifter
Ansök nuAnsök nu

Lån utan UC till kommanditbolag

Vi tar ingen UC på dig som privatperson, utan vi använder oss av Creditsafe. Då ser endast vi (Qred) och du den kreditupplysningen.

Ansökan tar endast 1 minut, du får besked inom 1 timme och pengarna utbetalas samma dag. Bra, va?

Hur får jag ett företagslån till mitt kommanditbolag?

Enkelt! Du gör en gratis och ej bindande ansökan hos oss på Qred. Så här går det till:

  1. Ansökan tar 1 minut
  2. Du får besked inom 1 timme
  3. Pengarna utbetalas samma dag

Lånet har dessutom...

  • Ingen bindningstid
  • Inga startavgifter
  • Inga dolda kostnader
Ansök nu

Ansök om företagslån till kommanditbolag

Kommanditbolag är en vanlig svensk bolagsform och beskrivs närmast som ett slags handelsbolag. Qred ger självklart ut lån till kommanditbolag.

Vad är kommanditbolag?

Ett kommanditbolag är som tidigare nämnt en typ av handelsbolag, där ni måste vara minst två bolagsmän varav en måste vara kommanditdelägare och en komplementär. Bolagsformen är tämligen vanlig bland exempelvis advokatbyråer, där man ofta arbetar med ett slags delägarskap som belöning till lojala medarbetare. En stor skillnad mellan kommanditbolag och handelsbolag är att det personliga ansvaret till stor del är begränsat för kommanditdelägare, medan komplementären har ekonomiskt ansvar för verksamhetens skulder. En juridisk person kan dock vara komplementär, vilket får sägas är en stor fördel.

För- och nackdelar med kommanditbolag?

Kommanditbolag är en bra bolagsform för att begränsa det ekonomiska ansvaret för en grupp delägare som man samtidigt vill ska ta del av bolagets vinst. I och med att bolagets komplementär kan vara en juridisk person, går det ju dessutom att förlägga den ekonomiska risken i bolagets drift helt till exempelvis ett aktiebolag. Ett kommanditbolag är dessutom relativt enkelt att administrera. Ett stort kommanditbolag med endast fysiska personer som delägare har dock krav på revisor. Vi rekommenderar generellt aktiebolag som bolagsform.

Är det lättare att få lån till kommanditbolag?

När vi på Qred går igenom en ansökan och gör vår riskbedömning så tittar vi på flera faktorer, och viktigast av allt är såklart vad din verksamhet gör och hur den kommer att utvecklas framöver. Vi kan inte på rak arm säga att det är enklare att få lån till kommanditbolag, men det är absolut ingen nackdel.

Vi hjälper alla typer av bolag. Det är viktigare hur din affärsplan och framtid ser ut, än hur förra årets siffror såg ut. Ju mer vi har att ta ställning till, desto bättre erbjudande kan vi ofta erbjuda. Tänk därför på att alltid komplettera din ansökan med de dokument som du har, även om det inte är något krav.

Läs mer om kommanditbolag

Bolagsverket om kommanditbolag
Verksamt om kommanditbolag

Bokföringstips

Personlig service på en gång.
Kontakta oss!

Låt oss hitta de rätta lösningarna för just ditt företag.
08:00 - 17:30 (mån-fre)

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil