Factoring - få betalt samma dag

Välj vilka fakturor du vill sälja. Vår fakturaportal är både enkel att använda och förstå.

Factoring för små- och mellanstora företag

Välj själv vilka fakturor som du och ditt företag vill finansiera. Inga krav på volym eller bindningstider. Precis som det ska fungera! 

Din nya factoringpartner

Överlåt fakturan till oss och få pengarna på kontot inom 24 timmar.

Fakturaservice

Vill du inte finansiera dina fakturor just nu, så kan du alltid använda vår populära service där vi sköter allt kring påminnelser, inkasso och administration.

Testimonials

 • Qred factoring är det mest transparanta och nytänkade finansbolaget jag stött på. Snabba utbetalningar och förstklassig service - 7 dagar i veckan!
  Peder
  Ekonomichef – Byggnationer
 • Har tidigare varit med om finansbolag med långa avtal och krångliga villkor. Hos Qred factoring har vi alltid fått ett väldigt bra och öppet bemötande. Vi är väldigt nöjda med valet av finasiärer!
  David
  VD – Mediabyrå
 • Qred factoring har verkligen funnits där för oss i vått och torrt - när det väl gäller är det extremt viktigt att få loss kapital och de agerar alltid snabbt och proffsigt. För oss är Qred factoring det självklara valet!
  Roberto
  VD – Rivningsbranschen

Integrerar direkt mot din bokföring

Hämtar, skickar & bokför

Om Qred

Vår historia

Qred grundades år 2015 av entreprenörer för entreprenörer och är nu Sveriges snabbast växande fintechföretag, enligt Financial Times. Qred har levererat lönsam tillväxt från start och är marknadsledare i Norden med Sveriges nöjdaste kunder, enligt Trustpilot.

Med verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Belgien, Norge, Tyskland och Brasilien har Qred gett ut hundratusentals lån till småföretag. Ett helt automatiserat och egenutvecklat system för kreditvärdering gör det möjligt för Qred att snabbt och konkurrenskraftigt förse företagsägare med det stöd de behöver för att växa.

Man som håller i ett stort Qred VISA

Kontakta oss!

Hör av dig och berätta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag!
08:00 - 17:00 (mån-fre)
Telefon
020-150 111

Uppskattad väntetid:
Mindre än 1 minut
Email
factoring@qred.com

Uppskattad svarstid:
Mindre än 24 timmar
Chat
Chatta med oss!

Uppskattad väntetid:
Mindre än 1-2 minuter
Qred i media
Läs nyheter om Qred i vårt pressrum.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Har du några frågor?

Här har vi samlat några av de vanligaste ställda frågorna om factoring. Om du inte hittar det du söker kan du alltid klicka dig vidare där vi har alla frågor och svar.

Hur ska jag sälja en faktura?
Vad innebär det att sälja en faktura?
Vad är det för skillnad på fakturaköp och fakturabelåning?

Factoring på ett enklare sätt

Factoring är en omfattande finansiell tjänst som Qred Bank AB erbjuder till företag och kallas även fakturaköp. Vi är specialiserade på att vara ditt pålitliga factoringbolag och hjälper dig att förbättra ditt kassaflöde. Som en ledande bank inom factoring använder vi kundfordringar som säkerhet för att ge företag snabb tillgång till finansiering.

Med våra factoringtjänster kan du få betalt för dina fakturor omedelbart, istället för att behöva vänta på långa betalningstider och kan öka din likviditet omgående. Vi tar över hanteringen av fordringarna och ger dig kontanter för att driva och utveckla ditt företag. Genom att jobba tillsammans med oss kan du förbättra ditt likviditetsflöde och minska risken för obetalda fakturor.

Vi levererar skräddarsydda factoringlösningar för att passa dina unika behov. Vårt mål är att göra factoring enkelt och smidigt för dig, samtidigt som vi säkerställer en professionell och pålitlig service. Med Qred Bank AB som ditt factoringbolag kommer du att kunna fokusera på att växa din verksamhet medan vi tar hand om dina fakturarelaterade utmaningar.

Vad är factoring?

Factoring är en finansiell tjänst där ett företag säljer sina fakturor till en extern part, oftast ett factoringbolag. Genom att sälja fakturorna erhåller företaget omedelbart en del av betalningen istället för att behöva vänta på att kunderna betalar. Finansbolag tar sedan över ansvaret för att driva in betalningarna från kunderna.

Vilka fördelar har factoring?

Hur fungerar factoring?

Vi förstår vikten av att kunna stärka företagens likviditet och ge snabb tillgång till rörelsekapital. Genom vårt förenklade factoringerbjudande kan företag enkelt och smidigt få betalt för sina fakturor samma dag.

Så här fungerar det hos Qred Bank AB: Först och främst erbjuder vi en snabb och smidig ansökningsprocess. När du ansöker om factoring hos oss, bedömer vi dina kundfordringar och erbjuder dig finansiering baserat på deras värde. Istället för att behöva vänta på betalningen från dina kunder kan du sälja dina fakturor till oss och få omedelbar betalning.

Vi tar över hanteringen av dina fakturor och säkerställer att betalningarna mottas i tid. Genom att använda vårt onlineportal kan du enkelt bevaka fakturor och få insyn i betalningsflödet. Detta ger dig en tydlig översikt och kontroll över dina fakturor och likviditet.

Factoring med regress

Factoring med regress är en specifik typ av factoring där vi har rätten att regressera, det vill säga kräva företaget på betalning om kunden inte betalar fakturan i tid. Detta innebär att företaget kan få tillbaka fakturorna som sålts till factoringbolaget om kunden inte betalar. Factoring med regress är vanligt förekommande inom vissa branscher där det kan vara högre risk för obetalda fakturor.

Factoring utan regress

Factoring utan regress innebär att man inte har rätten att kräva företaget på betalning om kunden inte betalar fakturan i tid. Denna typ av factoring är vanligare inom branscher där risken för obetalda fakturor är lägre.

Fördelar med fakturabelåning eller factoring

 • Snabb likviditet: Genom fakturabelåning kan företag få tillgång till likvida medel omedelbart istället för att behöva vänta på att kunderna betalar sina fakturor. Detta ger företaget möjlighet att hantera sina kortsiktiga finansiella behov och fortsätta växa.
 • Minskad kreditrisk: När företag säljer eller belånar sina fakturor till ett factoringbolag övergår ansvaret för att driva in betalningarna från kunderna till factoringbolaget vilket minskar risker. Detta minskar risken för obetalda fakturor och ger företaget en bättre kreditkontroll över sina kunder.
 • Ökad likviditet: Genom fakturabelåning får företaget omedelbar tillgång till en del av betalningen på fakturorna. Detta ökar företagets likviditet och ger dem möjlighet att investera i tillväxt eller hantera sina löpande kostnader.
 • Förbättrad kassaflöde: För företag med kunder som har långa betalningstider kan fakturabelåning vara ett bra sätt att frigöra kontanta medel.

Factoring hos Qred Bank AB är särskilt fördelaktigt för företag med kunder som har långa betalningstider. Istället för att behöva vänta flera veckor eller till och med månader på betalning kan du få omedelbar tillgång till pengar och löpande likviditet för att driva ditt företag framåt.

Se mer