Veckans företag: Tamancha Import & Export AB

Tamancha Import & Export AB - ekologiskt småskaligt afrikanskt kaffe

Tamancha drivs av Béatrice Vinberg, född i Rwanda i en kaffe familj, där hennes mamma idag driver kaffeplantage. Beatrice har också bott i Uganda, Kenya och Tanzania, där hon är engagerad i handeln med kaffe och därmed har hon fått en unik kompetens i att lokalisera och särskilja de bästa kaffebönorna från olika regioner i östra Afrika. Beatrice har bott i Sverige sedan 80-talet och driver företaget med visionen att främja befolkningen i Rwanda medan hon berikar kaffekulturen i de nordiska länderna.

ZAZA Specialty Coffee är ekologiskt kaffe från Rwanda som odlas på vulkanisk jord på hög höjd 1600-2000 meter över havet. Utan kemiska bekämpningsmedel. Inga tillsatser. Rent kaffe. 100% arabiska bönor av typen Bourbon. ZAZA är Tamanchas tolkning av hur kaffe ska smaka. Det rostas enligt ett gammalt familjerecept. Smaken är mild, något fruktig med en rik doft och mjuk sötma med inslag av citrus och choklad.

Bland kundregistret hittar man välkända kaffeföretag som Arvid Nordquist och Johan & Nyström Kafferostare & Tehandlare.

Hur hamnade då Beatrice här på vår sajt? Jo, Qred har hjäpt Tamancha med ett företagslån och vill gärna följa hennes företags utveckling framöver.

Vi har kontakt med så många fantastiska företag! Varje vecka försöker vi välja ut ett av dem och berätta lite mer om deras affärsidé och historia - vi kallar det Veckans Företag.

Dela inlägget