Veckans företag: Spirea

Blomstrande tillväxt hos Spirea

Varje vecka tar vi en titt på ett företag som inspirerat oss extra mycket. Denna vecka vill vi berätta om Spirea, en verksamhet med två blomsteraffärer i Kalmar län om satsar stort på tillväxt.

Spirea, som drivs av Sven Franzén, har två butiker i Kalmar län. Den ena butiken – Blomsterdrömmar i Hultsfred – ligger just i centrala Hultsfred och fokuserar på snitt- och presentblommor samt ett brett sortiment av presenter. Efterfrågan är hög i Hultsfred på såväl blommor som presenter.

I Vimmerby finner vi Blomsterhallen, en stor butik med ett stort sortiment av blommor, buskar och träd, ettåriga sommar/uteplanteringsblommor och mycket mer! Just nu investerar man också i en helt ny utegård med nytt växthus med perennverksamhet för att bli just ett fullserviceföretag inom blomsterbranschen, och kunna erbjuda ett än större sortiment av buskar, träd, fleråriga blommor och bär. Inför varje helgdag eller weekend fyller man 3 stora kylar inne i butiken med vackra snittblommor, en tradition som kommit att uppskattas mycket av Vimmerby-borna. Det finns uppenbarligen ingen brist på vackra blommor i Astrid Lindgrens sagolika hemtrakter, då man i hög utsträckning kan arbeta med med lokala leverantörer och miljötänket är starkt.

På Qred blir vi alltid extra glada när vi ser att man lyckas investera i landsbygden och expandera sin verksamhet även utanför de allra största städerna i Sverige.

Grattis till framgångarna, och ett stort lycka till med utbyggnaden av butiken i Vimmerby önskar vi Spirea!

Dela inlägget