Veckans Företag - Sparvath Fönsterputs och Städservice

4/10/2017
2
minuter
Ole Sparvath framför en av sina bilar
2
minuter

Sparvath Fönsterputs och Städservice

Vi passade på att träffa Ole Sparvath, grundare till företaget Sparvath Fönsterputs och Städservice i Malmö.

Hej Ole! Berätta om hur idén om att starta Sparvath Städ.

- Vid ett tillfälle kom jag in i branschen och de kunder som jag jobbade med just då för min tidigare arbetsgivare, som tyvärr gick i konkurs, frågade om jag kunde starta ett eget företag. Först funderade jag - vill jag verkligen det? Det gjorde jag och den kunden har jag kvar än idag, 14 år senare.

Då måste du ha gjort ett bra jobb?

- Tack!

Vad är det roligaste med att vara företagare?

- Det känns bra att vara egenföretagare, utveckla och göra en skillnad . Men det kan också ha en påfrestande sida med att få ekonomin att gå ihop. Men till 80% så tycker jag att det är enbart positivt att vara företagare.

Vad finns det för utmaningar med att vara företagare?

- Pappersarbete. Allt från det som rör personal till myndigheter, organisationer och vad det nu är tar tid.

Vad finns det för möjligheter med att vara företagare?

- Jag ser möjligheten att växa lite varje år och att jag kan vara en del i det. Men skulle det bli för stort och jag bara får sitta på ett kontor så lägger jag ner verksamheten. Jag vill vara ute bland kunderna och vara en del i teamet på fältet. Nu kan jag inte vara med lika mycket p g a det pappersarbetet jag nämnde tidigare men jag försöker att vara ute något varje dag.

Du har ju tagit ett företagslån genom Qred, berätta lite om det.

-Det gjorde jag för att vi skulle växa och den tillväxt som bolaget genomförde gick lite för fort och vi hann inte med att få in betalning för fakturor i samma takt.

Vad tycker du skiljer Qred från andra långivare?

-Det är enkelt och överskådligt. Man vet precis hur mycket man ska betala och kundtjänsten har varit väldigt hjälpsam.

Vad roligt att höra! Hur ser framtiden ut för Sparvath Städ?

-Den ser ljus ut. Vi ska som sagt fortsätta att växa men vi ska inte växa mer än vad vi kan hinna med.

Vi tackar Ole för en trevlig pratstund i hans fina lokaler i Limhamn utanför Malmö och önskar lycka till i framtiden!

Dela inlägget