My Qred

Vi har just nu problem med våra telefoner. Vänligen skicka ett mail till support@qred.se eller chatta med oss här på hemsidan. Vi beklagar detta och arbetar på en lösning.

My Qred

Just nu upplever vi tekniska problem med vårt telefonsystem, vi ber om ursäkt för besväret. Har du ett brådskande ärende vänligen maila oss på support@qred.se eller använd chatten!

My Qred

Vår tjänst kommer att vara under underhåll 15 dec mellan 05-06.30. Detta kan påverka ansökningsprocessen.

Veckans Företag - Sparvath Fönsterputs och Städservice

4/10/2017
2
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
2
minuter

Sparvath Fönsterputs och Städservice

Vi passade på att träffa Ole Sparvath, grundare till företaget Sparvath Fönsterputs och Städservice i Malmö.

Hej Ole! Berätta om hur idén om att starta Sparvath Städ.

- Vid ett tillfälle kom jag in i branschen och de kunder som jag jobbade med just då för min tidigare arbetsgivare, som tyvärr gick i konkurs, frågade om jag kunde starta ett eget företag. Först funderade jag - vill jag verkligen det? Det gjorde jag och den kunden har jag kvar än idag, 14 år senare.

Då måste du ha gjort ett bra jobb?

- Tack!

Vad är det roligaste med att vara företagare?

- Det känns bra att vara egenföretagare, utveckla och göra en skillnad . Men det kan också ha en påfrestande sida med att få ekonomin att gå ihop. Men till 80% så tycker jag att det är enbart positivt att vara företagare.

Vad finns det för utmaningar med att vara företagare?

- Pappersarbete. Allt från det som rör personal till myndigheter, organisationer och vad det nu är tar tid.

Vad finns det för möjligheter med att vara företagare?

- Jag ser möjligheten att växa lite varje år och att jag kan vara en del i det. Men skulle det bli för stort och jag bara får sitta på ett kontor så lägger jag ner verksamheten. Jag vill vara ute bland kunderna och vara en del i teamet på fältet. Nu kan jag inte vara med lika mycket p g a det pappersarbetet jag nämnde tidigare men jag försöker att vara ute något varje dag.

Du har ju tagit ett företagslån genom Qred, berätta lite om det.

-Det gjorde jag för att vi skulle växa och den tillväxt som bolaget genomförde gick lite för fort och vi hann inte med att få in betalning för fakturor i samma takt.

Vad tycker du skiljer Qred från andra långivare?

-Det är enkelt och överskådligt. Man vet precis hur mycket man ska betala och kundtjänsten har varit väldigt hjälpsam.

Vad roligt att höra! Hur ser framtiden ut för Sparvath Städ?

-Den ser ljus ut. Vi ska som sagt fortsätta att växa men vi ska inte växa mer än vad vi kan hinna med.

Vi tackar Ole för en trevlig pratstund i hans fina lokaler i Limhamn utanför Malmö och önskar lycka till i framtiden!
Information om att låna ansvarsfullt

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil