Veckans företag - Flakgrossisten

Nordens bästa flak från Flakgrossisten

Specialisering är vägen till framgång

Varje år blir konkurrensen tuffare bland svenska företag. Fler företag startas, och vi har tidigare berättat att 2016 var ett rekordår för antalet nystartade företag. Hur överlever man och frodas i den allt större konkurrensen?

Flakgrossisten kanske har svaret. De har nämligen specialiserat sig inom en nisch och ser till att vara bäst i den nischen. Flakgrossisten är ett företag som är precis vad det låter som – De är duktiga på flak. Det är naturligt för kunderna att vända sig till de som är bäst på flak, istället för att gå till ett företag som säljer alla möjliga saker.

Kvalitetsflak i svenskt stål

Flaken tillverkas med svenskt kvalitetsstål, HARDOX från SSAB. Det gör att flaken pallar tuffa transporter i många år, är stabila, men ändå håller låg vikt.

Flaken kommer i många olika storlekar och för olika ändamål. Här finns bl.a lastväxlarflak, grusflak, liftdumperflak och spannmålsflak. Med kunnighet och god service har flakgrossisten snabbt blivit populära bland sina kunder, som ofta är t.ex. åkerier och kommuner.

Flakgrossisten logo

Pressa priserna genom stora inköp

För att pressa priserna så köper Flakgrossisten många flak åt gången, som sedan säljs med vinst. Men med tillväxt så följer ökat kapitalbehov. Från att ordern läggs och betalas fram tills att flaken är sålda, fakturerade och betalade så uppstår ett tillfälligt behov av kapital. Det är ett välkänt fenomen bland erfarna företagare, att trots ökande försäljning så minskar kassan tillfälligt. Till slut leder dock nästan alltid försäljningen till mer vinst och bättre likviditet.

Se till att ha pengarna som krävs

Tillväxtlån från Qred passar bra vid tillfälliga behov, eftersom det är enkelt att ansöka och det inte finns någon uppläggningsavgift. Man kan dessutom betala tillbaka lånet när som helst, och betalar då bara för den tid som man haft lånet.

Dela inlägget