Uppsala Destilleri är Veckans Företag på Qred!

12/9/2017
2
minuter
2
minuter

Magnus Johansson driver ett litet nanodestilleri i Uppsala som passande nog är döpt till just - Uppsala Destilleri. Efter några år med en bakgrund inom vinimport har han startat detta destilleri i Ströby utanför Uppsala som han driver vid sidan av sitt arbete som assistent på skolor. Du kan också följa Uppsala Destilleri på deras Facebooksida.

Berätta lite om dig själv och Uppsala Destilleri.
Det är ett nanodestilleri, kan man väl säga. Väldigt litet, hittills. Det här bakom mig är den produktion jag har mäktat med, säger Magnus och pekar på de ca 15-20 faten bakom honom.

Det utökas hela tiden. Målet är väl att nå upp till 3 000 liter per år, så småningom. Men det kommer att dröja ett par år. Jag höll tidigare på med en vinimportfirma men har bytt till det här med egenproduktion. Det är riktigt kul faktiskt! Vi får se var det tar vägen någonstans men det här kan jag hålla i alla fall så får vi se om det utökas ännu mer.

Vad har du fått för utmaningar i början?
Det är väl i stort sak varje sak man ska göra. Varje ny sak. För det första lär sig och för det andra genomföra. Så fort man ändrar något och tänker "det där ska jag göra bättre". Då är det en riktig utmaning varje gång! Det kan vara översvämningar och det kan hända allt möjligt. Men i slutändan så går det bra. Det är väl vissa saker som man har fått inse att "det där klarar inte jag". Bokföring, till exempel. Det har jag, efter mycket om och men, lämnat över. Men det mesta får man lära sig från grunden.

Vad ser du för möjligheter med att vara företagare idag?
Ja, framför allt att få göra något man verkligen brinner för. Att man tycker det är kul varje dag som man är här. Jag har ett bra jobb, vid sidan av också. Men ibland känner man att man vill göra något eget.

Du har ju som sagt ett annat arbete vid sidan av, hur har det fungerat att kombinera?
Det har fungerat ganska bra men det som i slutändan tar stryk är familjen. Men det går bättre och bättre. Som det är just nu har jag vanliga arbetsdagar här ute så då går det mycket bättre med familjen också.

Hur kom du i kontakt med Qred?
Jag sökte nog på Internet, skulle jag tro. Efter "lån till företagare". För två år sedan var det inte extremt många som hade lån i överhuvudtaget till småföretagare. Det är fler nu men de kan ofta ha väldigt stora krav. På omsättning, osv. Så det är en push att få låna kapital, som jag har gjort från Qred. Ibland behöver man det, helt enkelt. För att komma vidare.

Skulle du rekommendera Qred?
Absolut! Jag har bara fått positivt därifrån. Inga problem med någonting.  Känner ingen stress av att ha lån där, vilket man kan göra ibland. Perfekt, helt enkelt!

Vi tackar Magnus för rundturen i hans fina destilleri och för en trevlig pratstund. Lycka till med produktionen!

/Teamet på Qred

Dela inlägget