Träffa Tina på Stina Facility Services AB

När vi knackar på dörren till villan i Hägersten, som även fungerar som kontor och bas för företaget, möts vi av en sprudlande glad och energisk kvinna och en kopp kaffe. Det märks direkt att Augustina, eller Tina som hon ofta kallas, är förväntansfull och sugen på att få berätta om sin livshistoria och företagande.

En lång resa från Nigeria till medelhavsländer, Kanada och Sverige

Tina har sitt ursprung i Nigeria, men är uppvuxen i Frankrike och har även levt under många år i Italien. Efter att ha arbetat som modell utbildade hon sig inom beteendevetenskap och blev sedermera tolk i Italien. Där gifte hon sig och fick en dotter.

Det startade med en googling…

Tiden gick och hon skiljde sig från sin italienske man. Då hon var trött på Italien och ville vidare i världen tog hon fram datorn och googlade “världens bästa land”. Nummer 1 på listan vid den här tiden var Kanada. De bestämde sig för att resa dit på en längre semester för att se hur det var att leva i landet. Då Tina hade franskan med sig fick destinationen bli Québec. Efter en del utvärderande och analyserande kom de fram till att det är för långt och dyrt att resa fram och tillbaka till Europa för att hälsa på familj och vänner. Därför stod nästa land på listan stod för dörren - Sverige!

Tack vare kontakter kunde Tina och hennes dotter, som var 13 år vid den här tiden, bo på ett hotell nära T-centralen i Stockholm till ett förmånligt pris. Efter tre månader var de förälskade i landet och beslutade sig för att flytta hit.

Moment 22

Det första problemet uppstod när Tina ville börja arbeta och bli diplomerad tolk här i Sverige. Det fick hon inte utan att ha ett svenskt personnummer. En annan utmaning var att hon inte fick något personnummer av Skatteverket om hon inte hade en fast tjänst. Hon började därför att arbeta som städerska för att få en fast tjänst och till slut få sitt personnummer.

Tina fick mersmak…

Det visade sig att hon älskade att städa när hon fick utlopp för sin energi och öga för detaljer. År 2014 startade hon ett eget städföretag och idag, fem år senare, har hon nio anställda och får ibland tacka nej till uppdrag som krockar med hennes befintliga uppdrag.

Tinas melodi

Även om Tina sköter mycket av det administrativa på dagarna så händer det titt som tätt att hon hoppar in för att städa.

“Jag älskar att städa! Det finns en stolthet i att göra ett bra arbete och få nöjda kunder”, berättar Tina.

Tina berättar om att hon och hennes arbetsledare sköter de regelbundna kvalitetskontrollerna för uppdragen. De genomförs i regel en gång i månaden och det är enligt henne något som är relativt unikt för städföretag.

“Vi vill säkerställa att våra kunder är nöjda och vi vill också se till att våra anställda använder produkter som är handplockade och utvalda av oss. Det gör vi för att våra anställda inte ska skadas av farliga kemikalier och för att vara säkra på att allt blir rent och fräscht”, fortsätter Tina.

Qred hjälpte till när det var lågsäsong och kostnaderna var höga

Efter att ha testat flera andra långivare, som hon i efterhand upplever som dyra och inte så flexibla, gick hon till Qred. Första gången som Tina hörde av sig till Qred Företagslån var det lågsäsong under sommarmånaderna och hon hade höga kostnader i form av semesterersättningar och att arbetsgivaravgifter skulle betalas in. Då kunde Qred hjälpa till när företaget hade ett tillfälligt behov av likviditet. En annan utmaning har varit att hitta rätt arbetskraft.

“Att hitta rätt arbetskraft är svårare än att hitta nya kunder för oss. Vi lever på att våra kunder rekommenderar oss till andra och att vi på så sätt kan växa organiskt. Men då krävs det att alla på företaget gör ett bra jobb”, avslutar Tina.

Vi tackar Tina och gänget på företaget för en trevlig pratstund och beger oss tillbaka till kontoret. Vill du läsa mer om företaget så kan du läsa mer på Stina Facility Services.

Dela inlägget