Träffa Rosa och gänget på Rönnarps Mur och Bygg

På en vacker gård i den skånska myllan besökte vi Rosa Wåhlin och gänget på Rönnarps Mur och Bygg. De har fått uppdraget att bland annat renovera ett gammalt stall till en mysig lägenhet, som ägarna av gården kan hyra ut. För det är precis det här som firman gör bäst - göra nytt av gammalt och bevara det historiska arv som finns kvar i väggar, golv och tak.

Företaget stod för två år sedan inför en nystart då de anställda i ett gammalt bolag bildade ett aktiebolag och driver det tillsammans som delägare. Idag är korsvirkeshus och att renovera, förädla och förbättra gamla hus, lador och stall deras specialitet.

Under vårt besök berättar Rosa hur det ofta börjar med ett mindre uppdrag hos en kund, för att senare byggas på och byggas på. Hos den aktuella kunden började det med en mindre renovering, som senare ledde till renovering i en lada, ett stall och andra förbättringar på tak, etc. Därför är Rosas tips att aldrig tacka nej till ett uppdrag, oavsett storlek.

“Det kan alltid komma in större projekt efter att man har avslutat ett litet uppdrag. Kunder vill känna sig bekväma med ett företag innan de tar det fullt ut”, berättar Rosa.

I företaget är man ca 15 st anställda från 5 olika nationaliteter och det är något som Rosa är särskilt stolt över. Företagare i Sverige uppger att bristande arbetskraft är en av de tre största utmaningarna för att skapa tillväxt. Rosa är övertygad att man, med relativt enkla medel, kan lösa det genom att se bredare.

“Hammare och spik är något som alla kan och förstår oavsett var man kommer ifrån. I början får man peka, vilket vi ofta gör”, skrattar Rosa.

Tips! Läs artikeln Att anställa för att växa!

“Vi har sex svenskar och sju personer från andra länder. Det är personer med bakgrund från Kosovo, Syrien, Montenegro, Tyskland, etc. En salig röra ibland när språket inte räcker till, men det funkar för det mesta!”, säger Rosa.

Det som vi slås av när vi är ute och besöker företaget är att de har otroligt roligt tillsammans. De skojar och har en god stämning medan de arbetar flitigt på sina olika projekt. Man märker även att det finns en stor stolthet i sitt hantverk och i det som man har ansvar över.

Är du i behov av ett skickligt företag som kan allt från moderna badrum till att bygga hela lägenheter i lador, så tycker vi att du ska höra av dig till Rosa och gänget på Rönnarps Mur och Bygg.

Se intervjun med Rosa

Sveriges hantverkare förtjänar Qred!

Under många år har hantverkare i Sverige fått utstå spott och spä p g a att några få inte kan sköta sig. TV-program som Fuskbyggarna, Uppdrag Granskning och Arga Snickaren har fått många att dra sig för att anlita hantverkare. Det här tycker vi är fel, då det endast är en promille av alla duktiga företag som inte kan sköta sig.

Tips! Läs mer i artikeln Vi tror på Sveriges hantverkare!

Recension

Rosa var snäll nog att recensera oss på Facebook för en tid sedan. Besök deras Facebooksida här!

Dela inlägget