Träffa Pernilla som äger och driver Creperiet i Norrtälje

Under en solig höstdag, så passade vi på att besöka Pernilla Widegren som äger och driver Creperiet i Norrtälje tillsammans med Marcus Lindgren. Vi blir välkomnade med ett glatt leende och känner verkligen hur varm atmosfären är i lokalen, både bemötande och hur inredningen är planerad. Creperiet ligger väldigt centralt, precis vid Stora torget. Norrtälje är en liten, idyllisk och pittoresk stad i Roslagen, ungefär sju mil från Stockholm.

Restaurangen ligger i en gammal fin träbyggnad och omges av mysiga kullerstensgator och gränder. Väl inne i lokalen möts vi av levande ljus, rustika möbler, växter och menyer skrivna på griffeltavlor. En oerhört hemtrevlig och varm miljö.

En restaurang på fastlandet, en på Gotland och en i Åre..?

Pernilla äger även restaurangen Stora Ego i Visby som ligger på Gotland. Där serverar man 100% vegansk mat och har på kort tid blivit ett väldigt populärt alternativ bland både turister och öbor. Det vegetariska och veganska konceptet från Stora Ego vill nu Pernilla ta vidare till restaurangen i Norrtälje och kanske t o m till en tredje restaurang i framtiden. Drömmen för Pernilla är att få öppna en till restaurang i Åre, där hon tänker att deras målgrupp finns.

Följ Pernilla och hennes restauranger

Har du vägarna förbi Norrtälje i vackra Roslagen eller Visby på Gotland, så är det helt klart värt ett besök. Du kan läsa mer om Creperiet och Stora Ego på deras Facebooksidor. Enligt många rekommendationer är Stora Egos burgare den bästa de har ätit och Creperiets galetter och crepes är också fantastiska!

Varför Qred?

Vi på Qred Företagslån kunde hjälpa Pernilla under lågsäsongen. Både Norrtälje och Visby är två platser som påverkas starkt av säsonger och väder. Pernilla kände att de behövde något att luta sig emot och då kunde vi hjälpa företaget till dess att högsäsongen drog igång.

Pernilla och småföretagare förtjänar Qred! Det är de som skapar 4 av 5 jobb i Sverige och får allting att gå runt. Se intervjun med Pernilla, som är en sann vardagshjälte, här nedan:

Dela inlägget