Så marknadsför du din bud- eller transportfirma

Att synas in myllret av företag som erbjuder liknande tjänster som ditt företag kan tyckas vara svårt. Med några enkla knep kan du dock lyckas över konkurrenterna utan dyra marknadsföringssatsningar.

Gör en målgruppsanalys

Vem är det som beslutar om de ska använda din firma eller någon annans? Ta reda på vad den här s k personan gör på online och offline, hur gammal personen är, var hen bor, etc. Då kan du börja planera dina marknadsföringsaktiviteter efter vad du fått fram för resultat.

Gratis marknadsföring - finns det ens?

JA! Det går att marknadsföra ditt företag helt gratis. Åtminstone när det handlar om att inte spendera pengar på annonser, utan snarare endast lägga din egen tid (även om tid är pengar) på att marknadsföra dig och ditt företag.

Tips! Läs artikeln Gratis marknadsföring för ditt företag

Lär dig att hantera kanaler som Google, Facebook, Instagram, Twitter, recensionssajter och liknande. Det finns även olika grepp och sätt att producera innehåll på. Instagram har blivit väldigt populär för de allra flesta, oavsett ålder. Även om Instagram kanske inte är den mesta självklara kanalen för en bud- eller transportfirma, kan det vara bra att veta att du kan marknadsföra ditt företag gratis på Instagram.

Innehållsmarknadsföring, eller content marketing, är något som har blivit allt mer populärt under senare år. Mycket tack vare att man har annonsblockerare på sina enheter eller har blivit blind för de extrema mängderna av annonser som hela tiden trycks upp i ansiktet på oss konsumenter. Det handlar helt enkelt om att producera innehåll som tilltalar din målgrupp. Det ter sig vanligast genom text, bild och video. Därför kan det vara en god idé att starta en företagsblogg och några sociala konton för att lägga ut bild, video och länka till din blogg och hemsida.

Tips! Läs artikeln 15 anledningar till att producera mer video - även om du är nybörjare!

Är du en nybörjare när det kommer till att ta bilder eller spela in filmer, så ska du veta att det inte är svårt eller dyrt att komma igång. I blogginlägget nedan tipsar vi om hur du kan komma igång snabbt och enkelt, utan att spendera speciellt många kronor. För det mesta har du faktiskt redan i handen eller i fickan…

Tips! Läs artikeln Använd mobilen för att producera högklassigt innehåll!

Tänk lokalt!

Antagligen är du inte nationell och erbjuder dina tjänster över hela landet. Med största sannolikhet verkar du i en viss ort, stad eller region. Därför är det viktigt att tänka lokalt med din marknadsföring och analysera hur stor din målgrupp är i just ditt bestämda område. Låt oss säga att din firma har sitt säte i Luleå och erbjuder bud och transporter över hela Norrland. Då bör det återspeglas i dina satsningar på marknadsföring.

Google Ads (Adwords)

Ponera att du vill ha kunder från de större städerna kring kusten i Norrland. Då är det ju lämpligt att buda på sökord som t ex “bud Luleå” eller liknande. Att koppla ett sökord som “bud” eller “budfirma” med en geografisk plats kan ge dig större chans att få just den kunden istället för att bara buda på “bud” eller “budfirma” och tävla med hela Sveriges firmor.

Google My Business

Har du endast verksamhet i en stad så bör du ha en profil i Google My Business. Då kommer ditt företag att dyka upp i lokala sökningar och sökresultat. Du kan också lägga till kontaktuppgifter, vägbeskrivning, m.m.

Företagsnamnet?

Kanske är det värt att byta namn? Eller bara göra en liten ändring för att få det mer lokalt? Om du t ex heter “Kalle Kulas bud och transport”, så kan det vara en idé att lägga till namnet på orten, staden eller regionen i namnet. Då kan “Kalle Kulas bud och transport i Umeå” vara ett passande tillägg. Det kommer att berätta för kunden var du håller till och hjälpa dig i din sökordsmarknadsföring.

Företagslån för att växa

Vill du skapa tillväxt i ditt företag genom att köpa fler bilar, anställa fler människor, expandera till ett nytt område eller liknande? Då kan ett lån till företaget från Qred vara ett bra alternativ! Ansökan tar endast 1 minut, är gratis, ej bindande och du får besked inom 1 timme! Vid ett godkänt lån betalar vi ut pengarna samma dag och lånet har ingen bindningstid. Välkommen in med din ansökan eller ring oss på 020-150 333 för att få veta mer!

Lycka till med företagandet!
/Teamet på Qred

Dela inlägget