Grymma podcasts för dig som är företagare

28/12/2018
3
minuter
3
minuter

Småföretagare sitter ofta på många stolar samtidigt. Man ska vara bra på marknadsföring, administration, redovisning och mycket mer. Många småföretagare är dessutom ensamföretagare, vilket betyder att man jobbar ensam, utan anställda eller kollegor. Därför kan det vara trevlig med lite inspiration, och det kan man få genom att läsa böcker, kolla på film eller lyssna på podcasts. I det här inlägget listar vi de som vi tycker är allra bäst för dig som småföretagare. Har du någon favorit som inte finns med på listan? Maila oss så lägger vi till den i listan!

Företagarpodden

Günther Mårder, VD för Företagarna, släpper varje vecka ett avsnitt tillsammans med Julia Selander, VD för Venture Cup. De båda svarar på inskickade frågor och diskuterar allt som rör företagande. Lyssna på podcasten här.

Framgångspodden

Alexander Pärleros har lyckats skapa ett miljonimperium genom att producera podcasten Framgångspodden. Podcasten är fortfarande central, men numera skriver han böcker och föreläser runt om i Sverige och Norden.

Utan att vara någon speciellt vass eller skicklig intervjuare har Pärleros fått över 200 gäster och 1,5 miljoner lyssnare varje månad till sin intervjufåtölj.  Det måste ju ändå säga något?

Qredcast

I juni 2020 lanserade Qred sin egen podcast - Qredcast. Där intervjuar vi experter inom olika områden som är intressanta för dig som är företagare.

Driva Eget-podden

Tillsammans med Björn Lundén Information producerar Driva Eget en podcast om företagande. Qred Företagslåns VD Emil Sunvisson har varit med i ett avsnitt om hans bakgrund och hur han ser på framtiden. Lyssna här!

Entreprenörsresan

En podcast av Isak Björnström. I 20 till 60 minuter långa avsnitt intervjuar Isak entreprenörer om deras resor. Förra årets var det Jason Francis, medgrundare på Qred Företagslåns, tur att bli intervjuad i ett 41 minuter långt avsnitt om hur det är att vara amerikan i Sverige och entreprenör inom fintech. Lyssna på avsnittet!

Businesspodden

Den nu nedlagda podcasten Businesspodden producerade 188 st avsnitt under fyra år, alla med fokus på entreprenörskap och inspirerande gäster. Podcasten hölls av Josef Fallesen och Mikael Arndt som varvade intervjuer och tips med tävlingar och utnämningar. Skönheten med podcasts är att de inte är så tidskänsliga, så lyssna med fördel på gamla avsnitt och inspireras!

Säljpodden

Säljpodden drivs av Mattias Hillestrand och riktar sig till de som vill lära sig mer om försäljning och marknadsföring. Med olika teman och gäster skapar Mattias en intressant och levande podcast. Lyssna till avsnittet med Den disruptive bankutmanaren - Emil Sunvisson.

Retoriskt!

Bli en bättre talare och förhandlare genom att lyssna på podcasten Retoriskt! av Barbro Fällman (retorikexpert), Mattias Bergman och Andreas Utterström. Podcasten blandar intressanta intervjuer med rena utbildningsavsnitt som t ex hur man levererar den perfekta pitchen. Lyssna på avsnittet om hur man övertygar investerare med Qred VD Emil Sunvisson här.

Finanspodden

Finanspodden är, precis som namnet antyder, en podcast som är extremt nischad mot bank och finans. David Uhrner är mannen bakom mikrofonen och bjuder in intressanta gäster som kommer med en del tips och vassa insikter från sina livsresor. I ett av avsnitten gästade Qreds VD och medgrundare podcasten.

Lyssna på avsnittet med Emil Sunvisson

Bli din bästa version

Podcasten Bli din bästa version av och med Kim Schoultz är en lättsam intervjupodcast där gästernas bakgrund varierar. Det kan vara allt ifrån Agneta Sjödin till någon börs-VD. Emil Sunvisson, Qreds VD och medgrundare, medverkade i ett av avsnitten. Du kan lyssna på det här.

Digitalpodden

Häng med i det digitala landskapet och senaste trenderna genom att lyssna på Di Digitals podcast - Digitalpodden.

Venture Cup

Venture Cup är bland annat en tävling för morgondagens entreprenörer i Sverige. Du kan dessutom gå kurser och utbildningar på olika platser i Sverige. De har släppt flera säsonger av sin podcast som du kan hitta på Soundcloud.

Lycka till med företagandet!
/Teamet på Qred

Dela inlägget