Därför blir jag inte rik

Att bli rik är mångas mål i livet. Men rik på vad?

I det här inlägget delar vi upp rikedom i två delar. En materiell - pengar - och en som man mer kan kalla att bli rik på livet.

Därför blir du inte rik på pengar

Du har bara en inkomstkälla

En nyckel till att öka sina intäkter är att ha flera olika källor till inkomst. De får gärna vara rörliga, även om det är sunt att ha någon som är fast för att veta om att man löser sina fasta och omedelbara kostnader. Enligt författaren Thomas Corley har 65% av de miljonärer som har tjänat sina egna pengar åtminstone tre (3) olika inkomstkällor.

Du kanske kan hitta en hobby som du kan tjäna pengar på? En del involverar sig i idrotten som domare, ledare eller annat under kvällar och helger. Det är bra för då gör man oftast inte av med så mycket pengar samtidigt som man få en slant (eller en betydande inkomst) som man kan lägga undan.

Val av bostad

Har du köpt en bostad som du precis klarar av att betala för? Sälj den och köp en med mindre fasta kostnader eller hyr ut en del av bostaden. Spenderar du somrarna hos föräldrarna eller reser bort då och då? Hyr ut den till någon och lägg undan pengarna du tjänar till något sparkonto eller investera dem i något.

Du omger dig av fel personer

“Man blir som man umgås”. Hitta kompisar, kollegor, chefer som inspirerar dig, ger dig tillgång till ett kontaktnät eller på annat sätt kan ge dig möjligheter att göra affärer, få tips på investeringar eller liknande.

Du tar inga risker

Du måste våga chansa ibland för att bli riktigt framgångsrik. I affärsrelationer, investeringar och andra livsval.

Tips! Läs artikeln Saker du bör göra varje dag för att bli framgångsrik

Bristande uthållighet

Att få pengar att växa tar tid. Ha tålamod och var disciplinerad.

Kom ihåg: Det är inte det stora intäkterna som gör skillnad, det är de små utgifterna.

Därför blir du inte rik på livet

Det kan finnas många anledningar till att du inte känner dig uppfylld själsligt, kroppsligt eller liknande. Det finns några saker man bör se över då och då för att inte bara fastna i samma gamla hjulspår.

Fastnat på ett jobb du inte trivs med

Oavsett om du är anställd eller egenföretagare, så kan det hända att man inte trivs på jobbet. Har det varit så för länge kan det vara läge att börja se sig om efter en förändring. Det kan kanske vara en så enkel sak som att byta arbetsuppgifter. Man måste inte alltid byta jobb helt och hållet.

Glömmer bort att röra på dig

Det finns många positiva synergieffekter av att röra på sig. Du behöver inte träna inför ett maraton, det räcker med att ta en promenad, ta trapporna istället för hissen, stå upp en stund varje vaken timme, osv.

Umgås med de som faktiskt betyder något för dig

Spendera inte tid med de som stjäl energi av dig. Umgås med den eller de som ger dig energi och får dig att vilja göra nya och spännande saker. Inte personer som stänger ned dig som person.

Har du fler tips?

Har du tips som kan hjälpa andra? Hör av dig! Skicka ett mail, skriv en kommentar, ring oss eller skicka ett brev. Vi lägger gärna upp fler tips som kan hjälpa småföretagare.

support@qred.se
020-150 333
Tulegatan 15
113 53 Stockholm

Dela inlägget